LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ RAZOČARAN ELIMINACIJOM: Šta je ovo, Partizane?
Foto: Reuters

Surovo iskren

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ RAZOČARAN ELIMINACIJOM: Šta je ovo, Partizane?

Fudbal -

Crno-beli nisu stvorili nijednu gol šansu u porazu od češke Viktorije u Plzenju (0:2), pa su zasluženo ispali iz Lige Evrope

Partizan se od Lige Evrope oprostio bez želje, agresivnosti i hrabrosti, utisak je nekadašnjeg trenera crno-belih Ljubiše Tumbakovića.

foto: EPA

Utakmica u Plzenju i poraz od Viktorije (0:2) pokazali su još jednom dobro znane slabosti u igri kluba iz Humske ove sezone. Popularni Tumba nije želeo da kritikuje mlađeg kolegu Miroslava Đukića i čelnike, ali je izneo svoj utisak posle dvomeča protiv češkog tima.

- Morali smo bolje, borbenije, angažovanije... Partizan u Evropi treba da bude ubedljiviji. Tako sam doživeo utakmicu u Plzenju, jer sam neko ko mnogo voli fudbal i Partizan. Normalno je da sam očekivao više. Nisam video ubedljivost, želju, ideju... Iskren da budem, ne znam šta su hteli. Zato ne mogu da budem zadovoljan - rekao je za Kurir Ljubiša Tumbaković i dodao:

- Međutim, treba se vratiti nekoliko meseci unazad, kad smo slavili to što su naši klubovi ušli u grupnu, a potom i nokaut fazu, a Srbija dobila dva predstavnika u Ligi Evropi. Tada je sve to procenjeno kao veliki uspeh. I treba se setiti da su svi posle toga rekli - bilo šta da naprave, biće bonus.

foto: EPA

Igrački kadar

ZA EVROPU TREBA KVALITETNIJI TIM

Ljubiša Tumbaković smatra da sadašnji tim Partizana nije mogao više, odnosno da nema kvalitet za osminu finala Lige Evrope:

- Utakmica u Plzenju pokazala je kvalitativnu realnost igrača Partizana. Ne mogu momci više od ovoga. Za nešto veće zahvate u Evropi potrebni su bolji tim i korektnija, kontinuirana igra u dužem periodu.

Utisak je da je Partizanu pored Tavambe bio potreban još jedan napadač za pozitivan ishod, da je Miroslav Đukić posle 1:1 iz Beograda trebalo da Kamerunca upari sa Ožegovićem ili Sumom, umesto što ih je držao na klupi.

- Ne smemo da ulazimo u opredeljenje trenera, jer ne znamo šta je on rekao igračima i koliko su oni od toga ispunili. Nije korektno. Moj utisak je da smo morali da budemo hrabriji i konkretniji. E sad, da li je trebalo da igramo sa dva špica, ili bez špica, ili nekim drugim modelom igre, ne znam. Partizan je morao da bude ubedljiviji, da pokaže veću želju i hrabrost pa da, ako ništa drugo, napravimo makar više faulova - kazao je Tumbaković i na kraju poentirao:

- Ovo je naša realnost! Daj bože da sledeće godine sve ovo ponovimo. Da Evropa bude posledica kontinuiranog rada, a ne slučajnost.

foto: Dragana Udovičić

Realnost

VUČELIĆ: ČESI SU SUPERIORNI, A MI SMO PODBACILI

Predsednik Partizana Milorad Vučelić priznao je da je Viktorija kvalitetnija od crno-belih:

- Bili su sve vreme bolji od nas. Očekivanja su bila veća. Česi su bili superiorni u svakom smislu. Mi smo, uz dozu borbenosti, podbacili. Nismo stvorili nijednu šansu. To dovoljno govori o tome kako smo igrali. Nije problem u borbenosti i želji, već u kvalitetu. Savladao nas je bolji tim. To je činjenica.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Reuters,Dragana Udovičić, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan ovu šansu ne smeju da propuste! Dokle smo stigli u Evropi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track