NAJLUĐA FUDBALSKA PRIČA IKADA! ZVALI SU GA NOVI PELE, BIO JE BOLJI OD MESIJA... Završio je u Jagodini, prodavao usisivače, a sada u Vegasu nastupa za kockarske čipove!
Foto: Profimedia

od sjaja do očaja

NAJLUĐA FUDBALSKA PRIČA IKADA! ZVALI SU GA NOVI PELE, BIO JE BOLJI OD MESIJA... Završio je u Jagodini, prodavao usisivače, a sada u Vegasu nastupa za kockarske čipove!

Fudbal -

Životna priča Fredija Adua, fudbalera poreklom iz Gane, ostavila je bez daha ljubitelje fudbala širom sveta.

Kada je sa 14 godina debitovao u američkoj prvoj ligi, legendarni Brazilac Pele je Adua nazvao fudbalskim "Mocartom". Fredi je već tada potpisao milionski ugovor sa "Najkom" i svi su verovali da je svet dobio novu fudbalsku zvezdu.

Dve godine kasnije, na Svetskom prvenstvu 2005. (U20) Adu je kao 16-godišnjak igrao protiv dve godine starijeg Lea Mesija. Na forumima je bio glavna tema, svi su bili ubeđeni da je pred njim blistava budućnost, da je bolji od Argentinca.

"Izgleda kao mladi Ronaldinjo!", "Fredi je pokazao mnogo više od Mesija"... samo su neki od komentara oduševljenih ljubitelja fudbala.

Na kultnoj igrici "Football Manager" izdanje 2006/2007 Adu je bio neprikosnoven. Ako ste njega imali u ekipi bez problema biste osvajali Ligu šampiona. Bio je perfektan u virtuelnom svetu.

U to vreme je prešao u Benfiku i tu se bajka završava...

Adu sada ima 28. godina i debitovao je za 16. klub u karijeri - američkog drugoligaša Las Vegas Lajts, klub koji je osnovan pre samo pola godine.

Benfika ga je slala po pozajmicama. Od Monaka do Rizespora. Zatim se vratio u Ameriku, pa krenuo na put oko sveta... Od Brazila do Jagodine, Finske, Švedske, Poljske... U Jagodini se kratko zadržao, nije odigrao ni minut za srpski klub.

Spao je na to da mora da reklamira usisivač na društvenim mrežama.

foto: Printskrin Tviter

"Nered me ne može pobediti zahvaljujući mom novom bežičnom usisivaču", napisao je uz napomenu da se radi o reklami.

Nakon brojnih neuspešnih epizoda po klubovima širom sveta, Adu je završio u Las Vegasu, u klubu koji je osnovan pre pola godine. Klub ima sponzorski ugovor sa jednim kultnim kazinom, pa igrači dobijaju premije u čipovima za kocku.

Naime, za svaki meč na kom postignu tri i više golova igrači dobijaju po čip u vrednosti od sto dolara.

Kurir sport, foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Kolika je stvarno Zvezdina prednost? 11:2 =6? ili 11:2=5 ???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track