KOKEZIN PRAVILNIK NA ŠTETU ZVEZDE: FSS uzima 110.000 evra od Boaćija
Foto: Reuters

Otkrivamo

KOKEZIN PRAVILNIK NA ŠTETU ZVEZDE: FSS uzima 110.000 evra od Boaćija

Fudbal -

Od transfera napadača iz Gane u Kinu crveno-belima neće pripasti svih 5,5 miliona evra, pošto 10 odsto sleduje igraču, a dva odsto Savezu

I Savez će se ovajditi od transfera Ričmonda Boaćija u kineski Đangsu.

Neće samo Crvena zvezda profitirati od prodaje napadača iz Gane na Daleki istok, već i FSS, koji će uzeti nadoknadu od dva odsto za inostrani transfer u sklopu pravilnika koji je uveo Slaviša Kokeza. U prevodu, to znači da će Savez dobiti 110.000 evra, pošto ceo transfer Ričmonda Boaćija iz Crvene zvezde u Đangsu iznosi 5,5 miliona evra.

Novac za dugove

Od ukupnog iznosa celog transfera Crvenoj zvezdi će pripasti nešto manje od pet miliona evra, jer deset odsto dobija sam Boaći, koje će to podeliti sa svojom menadžerskom agencijom, znači 550.000 evra. Takav je bio dogovor letos, kada je kao slobodan agent potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima. Taj novac, čija se uplata u jednom delu očekuje za koji dan, kako Kurir saznaje, biće iskorišćen za finansiranje tekućih obaveza, koje nisu male. Fudbalerima i zaposlenima se duguju tri plate i oni su prioritet.

foto: Dado Đilas

Poređenja radi

VEĆI TRANSFER OD VIDIĆEVOG I MIHAJLOVIĆEVOG

Na ukupnoj listi najuspešnijih transfera Crvene zvezde Ričmond Boaći se nalazi na visokom 12. mestu. Iza sebe je ostavio i takve velikane koji su nosili dres Crvene zvezde poput legendarnog kapitena Nemanje Vidića, čuvenog Siniše Mihajlovića, napadača Darka Kovačevića, štopera Dejana Stefanovića, Milana Biševca, Boška Jankovića, Nenada Kovačevića, Dejana Milovanovića, Aleksandra Lukovića, Marka Pantelića...

Ostali deo novca biće iskorišćen za saniranje dugova. Amkaru bi trebalo da se plati 500.000 evra za Branka Jovičića, a treba i ispratiti dinamiku plaćanja rata Tuluzu za Aleksandra Pešića, odnosno u deset meseci po 75.000 evra.

Deo ide Olimpijakosu

Olimpijakos čeka prvu ratu za Bena, koja iznosi 250.000 evra, a još toliko Zvezda će morati da plati na leto. Isto tako, na rate će biti isplaćeno i 220.000 evra Spartaku za dolazak Hajdina. Tu su i brojne menadžerske komisije, kao i dugovanja prema bivšim igračima. Godišnji budžet Zvezde iznosi između 15 i 18 miliona evra, a čelnici kluba su ove sezone samo od premija za Ligu Evrope igračima podelili 2,5 miliona evra.

RAT Crveno-beli odgovorili rivalima i FSs

ZVEZDA: KOKEZA NAHUŠKAO KLUBOVE

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović oglasio se posle napada superligaških klubova koji su dan ranije u saopštenjima istakli da crveno-beli i Partizan imaju privilegije u Superligi. Posle meča u kome je Zemun remizirao s Partizanom u Humskoj, crno-beli su izdali saopštenje, a onda su im redom odgovarali superligaši, pominjući i Zvezdu.

foto: Dado Đilas

- Hajka na Crvenu zvezdu se nastavlja, i to u režiji Slaviše Kokeze. Brojni superligaši su po direktivi predsednika FSS i njegovih kurira krenuli u napad na Zvezdu, i to zbog toga što je Partizan izdao saopštenje! Slaviša Kokeza radi sve što može da saplete Crvenu zvezdu i ne dozvoli joj da osvoji titulu. Zato su klubovi orkestrirano, jedan za drugim, morali da pišu saopštenja, jer je Kokeza privatizovao FSS i ukinuo Zajednicu superligaša - objasnio je Mijailović.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Reuters, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Da li se stvara front protiv Partizana i Zvezde?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track