FSS GLUMI STROGOĆU: Kažnjavaju večite kad je sve rešeno!
Foto: Fonet

KAO NIKAD DOSAD CRVENOJ ZVEZDI I PARTIZANU ODUZIMAJU BODOVE

FSS GLUMI STROGOĆU: Kažnjavaju večite kad je sve rešeno!

Fudbal -

Minus tri boda za naše najtrofejnije klubove ništa suštinski neće izmeniti na tabeli, pa tako ova kazna nema svrhe, jasan je Mirko Poledica

Fudbalski savez Srbije sa Slavišom Kokezom na čelu preti Crvenoj zvezdi i Partizanu oduzimanjem bodova zbog rušenja imidža srpskog fudbala stalnim medijskim prepucavanjima, ali opet je to čista kozmetika, jer se odbijanjem tri boda ništa suštinski neće promeniti na tabeli.

foto: Beta

Veliko je pitanje da li bi se na Terazijama odlučili na isti korak da su Vojvodina i niški Radnički na dva boda iza vodećeg dvojca, a predsednik igračkog sindikata Nezavisnost Mirko Poledica dodaje još dva aspekta ove besmislene namere.

- Interesantno bi bilo da mi neko objasni kako je neko pre zasedanja Disciplinske komisije objavio informaciju da će biti oduzeta tri boda. To znači da je odluka doneta na drugom mestu, a da su oni samo marionete koje ispunjavaju zapovesti nekog centra moći. Jedna vrlo loša poruka se šalje javnosti - priča Poledica i nastavlja:

- Oduzimanjem bodova stvara se sudska praksa, tako da će u budućnosti neki novi „disciplinci“ dobiti osnove da i oni razrezuju slične kazne. Na kraju, zašto oduzimati bodove ako oni rezultatski neće promeniti ništa.

foto: Printscreen

Umesto ove sankcije Poledica traži konkretne mere. - Jedina prava kazna je udariti ih po džepu. Nikako kao dosad sa nekoliko stotina hiljada dinara, već da budu milionske, pa da vidimo da li će se usuditi na iste prekršaje. Takođe, srpski fudbal ima svoj etički kodeks, koji kaže ovako: Svako ko svojim izjavama ruši imidž srpskog fudbala biće odstranjen iz njega na šest meseci do dve godine. Nijednom nije poveden postupak, iako je bilo mnogo ličnih izjava.

foto: Dado Đilas, Saša Pavlić

Lekcija UGLEDAJMO SE NA POLJAKE

Kao bivši fudbaler Legije i Leha, Poledica najbolje poznaje prilike u Poljskoj. - Ne daj bože da u Poljskoj jedan funkcioner nešto ružno kaže na račun kolege iz drugog kluba. Sam je sebi potpisao presudu, vrlo brzo bi bio oštro sankcionisan. Zašto to nije kod nas tako, pa to dovoljno govori o tome koliko je naš savez slab - istakao je za Kurir Mirko Poledica.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Fonet, Beta, Saša Pavlić, Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) Zvezdi i Partizanu, FSS oduzima bodove?! Aprilililiiiiii……!!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track