SVI PADAJU PRED ROSO-NERIMA: Neki novi Milan u režiji Gatuza!
Foto: EPA

Serija

SVI PADAJU PRED ROSO-NERIMA: Neki novi Milan u režiji Gatuza!

Fudbal -

Posrnuli gigant opet razbija zahvaljujući bivšem igraču - harizmatičnom treneru

Od dolaska na čelo Milana harizmatični Đenaro Gatuzo doneo je roso-nerima čak devet pobeda i četiri remija, a jedini poraz doživeo je na svom debiju u Seriji A protiv Atalante.

Nema navijača trofejnog kluba koji ne žali što popularni Rino nije ranije dobio priliku, a ne na sredini prvenstva, kad je ekipi krajnji domet plasman u Ligu Evrope ili, u najboljem slučaju, Liga šampiona. Ipak, uteha bi mogla da bude osvajanje Kupa Italije, jer u borbi za trofej, nakon eliminacije Lacija, ostaje još da se preskoči veliki Juventus.

Andrej Ševčenko zasluge za rezultatski preokret bivšeg kluba pripisuje saigraču: - Ovo je Milan Đenara Gatuza. Čestitam mu! Vidi se njegov mentalitet, kako motiviše igrače! Želim mu sreću u derbiju protiv Intera.

Trenutno Milan deli šesto mesto sa Sampdorijom, a četvrti Inter beži im sedam bodova.

Loše izdanje SERGEJ PROMAŠIO PENAL

Najbolji fudbaler Lacija Sergej Milinković-Savić nije se proslavio u revanš meču polufinala Kupa Italije s Milanom na Olimpijskom stadionu. Iako je bio motor tima i sve što se dešavalo na terenu polazilo je upravo od njega, očekivalo se da će bar jednim potezom doneti svojoj ekipi prolaz u finale. Umesto toga, promašio je udarac sa 11 metara u penal seriji zajedno s Lukasom Leivom i Ramosom, što su gosti iskoristili za pobedu rezultatom 5:4.

Kurir / D. P.

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track