(KURIR TV) DELIJE SLAVILE ZVEZDIN ROĐENDAN I TITULU: Crveno-beli posle drame pobedili Voždovac i pobegli Partizanu na plus 14
Foto: Dado Đilas

KRSTIČIĆ U 90. MINUTU ZA TRIJUMF

(KURIR TV) DELIJE SLAVILE ZVEZDIN ROĐENDAN I TITULU: Crveno-beli posle drame pobedili Voždovac i pobegli Partizanu na plus 14

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac kao domaćini na stadionu "Rajko Mitić" u utakmici 25. kola Superlige Srbije - 2:1 (0:0).

Crveno-beli su iskoristili poraz Partizana od Radničkog u Nišu (0:1) i pobegli mu čak 14 bodova na vrhu tabele!

Iako će se bodovni saldo deliti posle 30 kola, odnosno pred početak plej-ofa, jasno je da Zvezda ima ogromnu prednost, a "Delije" veruju i nedostižnu, pa su na današnjem meču sa "zmajevima" već slavile titulu.

Takođe, ova pobeda predstavlja poklon za 73. rođendan, koji će Crvena zvezda proslaviti u nedelju.

Lider Superlige je do trijumfa došao posle drame! Rodić mu je doneo prednost na početku drugog poluvremena, gosti su izjednačili u 88. minutu preko Pavlovića, a u 90. je Krstičić "zapalio" Sever - 2:1.

Tim Dejana Milojevića nastavio je da naplaćuje dug od prošle sezone, kada je upravo Voždovac naneo odlučujući poraz Zvezdi, posle čega ju je Partizan prestigao i osvojio titulu. Posle 2:0 jesenas "na krovu", crveno-beli su sada ponovo savladali "zmajeve".

Zvezda je od starta današnje utakmice diktirala ritam, ali u prvom poluvremenu nije uspevala da slomi otpor disciplinovanih gostiju. Istina, imali su Srnić i Pešić šanse, ali inicijativa domaćina bila je jalova.

A onda, samo što su se akteri meča vratili na teren posle 15-minutnog odmora, Milan Rodić je postigao treći uzastopni gol! Posle dva protiv Spartaka u Subotici u prošlom kolu, levi bek Zvezda je ponovo zatresao mrežu rivala. Levicom je poslao loptu kroz noge inače odličnog golmana Stefana Čupića posle asistencije "štiklom" Aleksandra Pešića.

Pešić i Radonjić mogli su u nastavku da dupliraju vođstvo, ali nisu, pa Zvezdu umalo nije stigla kazna u 76. minutu. Tada je Pavlović iskoristio grešku Račića da se nađe u velikoj šansi, ali je Borjan sjajno intervenisao i sprečio izjednačenje.

"Zmajevi" su napadali sve jače, što su krunisali izjednačenjem u 88. minutu. Kapiten Miloš Pavlović je, iz sumnjive pozicije, uspeo da pošalje loptu u gol za 1:1.

Međutim, slavlje "zmajeva" kratko je trajalo, jer je Nenad Krstičić u 90, odličnim udarcem glavom, doneo Zvezdi novo vođstvo i 21. prvu prvenstvenu pobedu!

Na kraju - 2:1! Izabranici Vladana Milojevića su sa "Delijama" slavili pobedu, koja je Zvezdu veoma približila tituli.

U sredu u 26. kolu Superlige Crvena zvezda gostuje Vojvodini, dok Voždovac dočekuje Mladost.

TOK MEČA:

KRAJ - 2:1!

90. minut - GOOOLLL - 2:1 - KRSTIČIĆ!

88. minut - GOOOLLL - 1:1 - PAVLOVIĆ!

76. minut - ŠANSA za VOŽDOVAC! Borjan spasava Zvezdu! Zaustavio je šut Pavlovića.

73. minut - ROĐENDANSKI VATROMET NAVIJAČA ZVEZDE!

Simbolično, s obzirom na to da je sutra Zvezdi 73. rođendan, "Delije" su u 73. minutu napravile vatromet.

foto: Printscreen

70. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Radonjić je nije realizovao.

69. minut - Prva izmena i kod domaćina, Račić umesto Srnića.

ZVANIČAN PODATAK - 10.300 gledalaca!

65. minut - "Zmajevi" su se potpuno otvorili, sada je Srećković probao iz blizine, ali je Borjan bio siguran.

62. minut - Duronjić je krenuo sam ka golmanu Borjanu, sustigao ga je Babić, fudbaler Voždovca je izgubio korak i loše šutirao.

61. minut - Prva izmena na meču. Milutinović je zamenio Gavrića kod Voždovca.

58. minut - Ješić je šutirao iz daljine, a Borjan krajnjim naporom uspeo da izbaci loptu u korner.

50. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Radonjić je ušao u kazneni prostor sa desne strane, poslao ju je pred gol, ona je došla do Pešića, koji se našao u odličnoj poziciji, ali je promašio loptu. U nastavku je Srnić pucao kao iz topa, ali za malo neprecizno.

46. minut - GOOOOLLL - 1:0 - RODIĆ! Tek što je počelo drugo poluvreme Zvezda je povela. Pešić je "štiklom" asistirao, a Rodić levicom poslao loptu u mrežu.

Rodiću je ovo treći uzastopni gol! On je postigao oba gola protiv Spartaka u Subotici u prošlom kolu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

foto: Printscreen

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

43. minut - UMALO DA VOŽDOVAC POVEDE! Duronjić je šutirao sa više od 20 metara, njegov šut je izblokiran, lopta je preletala Borjana, ali nije završila u golu, već na "gornjoj" mreži.

41. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Radonjić je izveo korner sa desne strane, Pešić je sa sedam metara dobro šutirao glavom, ali je golman Čupić sjajno intervenisao!

38. minut - Ponovo je Radonjić probao sa distance, ovaj put sa 20-ak metara, ali pored gola.

37. minut - Gosti su konačno uspeli da težište makar na kratko prebace na protivničku polovinu, ali posle "skraćenog kornera" sa leve strane nije bilo opasnosti po gol Borjana.

36. minut - Crveno-beli imaju loptu daleko više u nogama, ali gotovo da nisu stvorili nijednu šansu!

33. minut - Ben je prošao po levom krilu, poslao loptu pred gol Voždovca, ali je Gajić intervenisao ispred Pešića.

30. minut - Posle Zvezdinog kornera sa desne strane, Pešić je dobro skočio, ali loptu nije dobro zahvatio glavom.

24. minut - Dobar šut Radonjića iz daljine, ali je Čupić dobro intervenisao.

22. minut - Poruka Delija navijačima kojih nema na "malim" utakmicama

"Delije" su na "Severu" istakle transparent sa porukom: "Pariz, Rim, Moskva... Za ozbiljne pohode potrebna je i ozbinljna armija. Ako hoćeš ozbiljan klub, onda i ti budi takav. Zvezda kakvu želimo se baš na ovakvim utakmicama gradi. Svi na stadion".

Naravno, poruka je upućena navijačima koji ne dolaze na "male" utakmice.

15. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Na odličan centaršut Rodića sa leve strane, Pešić je odvukao dvojicu gostujućih defanzivaca, Srnić je ostao sam na "drugoj stativi", ali je glavom poslao loptu pored gola.

7. minut - Crveno-beli ne samo što bi u slučaju pobede pobegli Partizanu čak 14 bodova, već bi svom klubu dali najlepši poklon pred 73. rođendan, koji će Zvezda proslaviti sutra.

2. minut - Prvi opasan napad domaćina, Ben je probio po desnom krilu, "zavrnuo" je loptu, a Radonjić loše šutirao.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Le Talek, Babić, Rodić – Donald, Krstičić – Srnić, Ben, Radonjić – Pešić.

VOŽDOVAC: Čupić – Ćirković - Gajić, Mihajlov, Bulatović – Pavlović - Duronjić, Ješić, Luković, Srećković - Stuparević.

DELIJE VEĆ SLAVE TITULU!

Zvezda bi u slučaju pobede nad Voždovcem imala čak 14 bodova više od crno-belih, koji su ranije danas izgubili u Nišu od Radničkog.

Zvezda je lider prvenstva sa 63 boda, što je 11 više od drugoplasiranog Partizana, dok je Voždovac šesti sa 39.

"U principu nemamo prednost od 11 bodova. To ne utiče na nas, ne pravimo kalkulacije, već želimo da na svakom meču damo sve od sebe i 'rastemo'. Razmišljamo kao da smo na 'nuli', jer bi nas drugačije odvelo u drugi pravac. Posle deljenja bodova neće biti baš tako", izjavio je strateg Zvezde Vladan Milojević.

"Zmajevi" su prošle sezone "oteli" Zvezdi titulu. Savladali su ih "na krovu" 3:2 i omogućili Partizanu da na vrhu tabele pretekne crveno-bele.

U prvom ovosezonskom duelu Zvezda je kao gost pobedila 2:0.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track