SKANDAL NA POMOLU: Englezi bojkotuju Mundijal?
Foto: Reuters

Ovako se ne mešaju politika i sport

SKANDAL NA POMOLU: Englezi bojkotuju Mundijal?

Fudbal -

Ministar inostranih poslova Engleske Boris Džonson zapretio da „Gordi Albion“ neće ići na SP u Rusiji zbog pokušaja trovanja dvostrukog agenta

Pune su nam uši priča o tome kako ne treba mešati politiku i sport, ali sve te priče nikako da dobiju potvrdu u realnom životu.

Najnovija potvrda da su sport i politika usko povezani stiže iz „kolevke fudbala“. Ministar inostranih poslova Engleske Boris Džonson zapretio je bojkotom Svetskog prvenstva u Rusiji, nakon optužbi da su Rusi pokušali da otruju dvostrukog agenta Sergeja Skripala, koji je radio za njih, ali i za MI6.

- Mislim da moramo ozbiljno da razgovaramo o našem odnosu s Rusijom. Neće biti lako gledati predstavnike Velike Britanije kako idu na Svetsko prvenstvo na normalan i uobičajen način.

Kasnije je kabinet ministra pokušao da stiša strasti tvrdeći da su ga pogrešno razumeli i da on nije mislio na reprezentaciju nego na čelnike saveza, političare i predstavnike vlade.

foto: Reuters

Prema poslednjim informacijama koje stižu sa Ostrva, kraljevska porodica ozbiljno razmišlja o povlačenju s Mundijala. Reč je o princu Vilijamu, koji je predsednik Fudbalske asocijacije Engleske (FA), i njegovom bratu Hariju, kraljevskom dvojcu koji je pratio Englesku na prethodnim takmičenjima.

foto: EPA, Reuters

Legenda bez dlake na jeziku

NEVIL: DŽONSON JE BESKORISNA BUDALA!

Legendarni engleski fudbaler Geri Nevil očigledno nije bio presrećan kada je čuo poziv Borisa Džonsona na bojkot Mundijala, pa je bez dlake na jeziku rekao šta misli o ministru. - On je beskorisna budala! Zašto uvlačiti fudbal u te priče - rekao je Nevil.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Reuters, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track