VIDIĆ O DŽONSU I SMOLINGU: Rio i ja smo iskustvom morali da pomognemo
Foto: AP

SRBIN OTVORENO

VIDIĆ O DŽONSU I SMOLINGU: Rio i ja smo iskustvom morali da pomognemo

Fudbal -

Bivši trofejni kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić okrivio je Rija Ferdinanda i sebe zbog čestih povreda za slab napredak njihovih naslednika Fila Džonsa i Krisa Smolinga.

Vidić i Ferdinand bili su stubovi odbrane u uspešno doba Junajteda pod vođstvo Sera Aleksa Fergusona, a Džons i Smoling projektovani kao zamene, ali nisu ispunili visoka očekivanja.

"Pored sebe nisu imali iskusnijeg igrača u odbrani. Ne radi se samo o tome da im takav fudbaler bude stalni partner. Džons ima 24 godine i ako igra sa nekim od 34 sigurno će taj da bolje koristi glavu. Da bi se uzdigao mora da bude hrabriji i da se oseća komforno", rekao je Vidić.

Ferguson je spremao zamenu za Vidića i Ferdinanda, prvo je početkom 2010. došao Smoling, a posle godinu i po dana i Džons, ali je jedan od najboljih štoperskih tandema ikada u Premijerligi pretpreo česte povrede.

Vidić smatra da su Džons i Smoling morali da izvuku korist tokom pauza Ferdinanda i njega.

"Ukoliko izgubiš poverenje i razmišljaš 'Da li treba da budem ovde ili negde drugde' onda je teško da igraš. Nismo mogli da im pomognemo. Čak iako rade loše stvari 'Dobro, ima 24 godine, ali gde si ti da mu pomogneš?', kaže bivši reprezentativac Srbije.

Vidić, koji je završio fudbalsku karijeru pre dve godine, za tim sa Old Traforda je od 2006. do 2014. godine odigrao 300 utakmica i dao 21 gol, ali i osvojio pet titula Premijer lige, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prventvo, tri Liga kupa i pet Komjuniti šildova.

kurir.rs / Tanjug

foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track