(VIDEO, FOTO) SREĆAN PUT, KAPITENU! Stadion Fiorentine natopljen suzama! Astori zauvek u srcu!
Foto: Reuter

Dirljive scene

(VIDEO, FOTO) SREĆAN PUT, KAPITENU! Stadion Fiorentine natopljen suzama! Astori zauvek u srcu!

Fudbal -

Dirljive scene viđene su na stadionu "Artemio Franki" pred 28. kola Serije A između Fiorentine i Beneventa.

Igrači i stručni štab Viole izašli su na teren u dresovima sa brojem 13 u znak sećanja na nedavno preminulog kapitena Fiorentine Davidea Astorija.

Stadion "Artemio Franki" bio je ispunjen do poslednjeg mesta. Svi prisutni su u suzama odali počast Astoriju. Tribine su bile ispunjene brojnim transparentima posvećenim reprezentativcu Italije.

"Čovek koji nikada ne umire... Priča koja traje večno... Srećan put, kapitenu."

Klub je odlučio da se umesto minuta tišine "Frankijem" začuje Davideova omiljena pesma: "Le Rondini", italijanskog kantautora Lućija Dale.

Vreme je stalo u 13. minutu utakmice kada se na tribini sa najvatrenijim "tifozima" Viole ukazala koreografija sa imenom i brojem dresa prerano preminulog kapitena tima. Aplauz je trajao dugo, a onda se stadionom prolomila pesma navijača u slavu igrača koji je samo fizički napustio saigrače pre sedam dana u hotelskoj sobi u Udinama.

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj je novi kapiten Fiorentine.

"Daću sve od sebe da pokažem da njegov duh živi među nama. Mi koji smo mu bili bliski uvek smo se ugledali na njega. Probaćemo da radimo sve što je Davide radio, to je borba, posvećenost i glad za pobedama. Preneću to ekipi. On nas je držao zajedno, pomogao relativno novom i mladom timu da brzo odraste. Želimo da njegov dobar posao nastavimo", rekao je Badelj.

Kurir sport, foto: Reuter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: FSS trenira strogoću. Imaju li ove kazne smisla?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track