(VIDEO) FIFA ZAPRETILA GRCIMA: Rešavajte problem što pre ili ćemo mi da se umešamo!
Foto: Reuters

otišlo predaleko

(VIDEO) FIFA ZAPRETILA GRCIMA: Rešavajte problem što pre ili ćemo mi da se umešamo!

Fudbal -

FIFA je odlučila da reaguje posle nemilih scena na derbiju fudbalskog prvenstva grčke i skandala koji je izazvao predsednik PAOk-a Ivan Savidis.

Tajkun iz Grčke koji ima rusko poreklo i koji je veoma blizak sa Vladimirom Putinom napravio je nezapamćen skandal na derbiju domaćeg šampionata nakon poništenog pogotka u 90. minutu.

Slika u kojoj Savidis sa pištoljem uleće na teren obišla je čitav svet, a stigla je i do čelnika FIFA.

foto: Gazetta.gr

Međunarodna fudbalska unija reagovala je saopštenjem koje bi moglo veoma negativno da utiče, kako na klubove u toj zemlji, tako i za reprezentaciju Grčke.

Saopštenje je dostavljeno svim relevantnim članovima grčkog fudbala:

- FIFA komitet odgovoran za nadgledanje Grčkog fudbalskog saveza najoštrije osuđuje nedavne događaje u Grčkoj i poziva sve fudbalere da odmah deluju i okončaju neprihvatljivu situaciju u grčkom fudbalu.

foto: Gazzetta.gr

Iako se nedavni događaji odvijaju u okviru nacionalne organizacije, što znači da su disciplinske mere u nadležnosti sudskih tela Grčke fudbalske lige, FIFA nadzorni odbor pažljivo prati situaciju i sada čeka primenu odgovarajućih mera.

Takođe, Nadzorni odbor je obavešten o odluci vlade da suspenduje Superligu za sezonu 2017/18.

''Ne uspeju li nadležni organi da uvođenjem adekvatnih mera eliminišu nasilje iz sporta kako bi nacionalni šampiona tekao normalno obavezalo bi FIFA da se sama pozabavi ovim slučajem… Po FIFA statutu, moguća kazna je i izbacivanje nacionalnog saveza i njenog članstva'', zaključuju iz Međunarodne fudbalske asocijacije.

To znači da bi Grci u narednom periodu mogli da ostanu i bez učešća klubova u evropskim takmičenjima, ali i reprezentacije koja doduše nije obezbedila plasman na Mundijal u Rusiji.

Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezdin kiks sve promenio. Evo zbog čega Partizan ima razloga da se nada borbi za titulu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track