(VIDEO) SEVILJA SUROVO KAZNILA KUKAVICU MURINJA: Ben Jeder izbacio Mančester junajted, Edin Džeko heroj Rima
Foto: Reuters

Kolarov slavi, Matić tuguje

(VIDEO) SEVILJA SUROVO KAZNILA KUKAVICU MURINJA: Ben Jeder izbacio Mančester junajted, Edin Džeko heroj Rima

Fudbal -

Fudbaleri Sevilje pobedili su Mančester junajted 2:1 u revanšu osmine finala Lige šampiona na "Old Trafordu" i plasirali se u četvrtfinale, gde se našla i Roma posle trijumfa nad Šahtjorom 1:0.

Sevilja je šokirala "Old Traford"! Golovima Ben Jedera gosti su u Mančesteru došli do svog prvog četvrtfinala posle 60 godina!

Francuz je u igru ušao u 72. minutu, a u 74. i 78. je tresao De Heinu mrežu.

Kod 0:2 nade za "crvene đavole" više nije bilo, jer je prvi meč ovih rivala na "Sančez Pishuanu" završen bez golova. U poslednjih 15-ak minuta Junajtedu su bila potrebna tri gola, a uspeo je da postigne jedan, preko Lukakua, u 85. minutu, tek da se ublaži bruka.

Krivicu za ovu blamažu morao bi da preuzme trener Žoze Murinjo, zbog kukavičke postavke igre. Portugalcu, kako je i navikao, važno je bilo da ne primi gol. Ali, njegov tim je primio dva gola i posle 180 minuta borbe zasluženo je eliminisan, jer je Sevilja bila bolja u dve utakmice.

Ceo meč za domaći tim odigrao je Nemanja Matić.

I dok je jedan Srbin tugovao (Matić), drugi se radovao - Aleksandar Kolarov.

Kolarov, a i svi saigrači i navijači Rome, treba da zahvale Edinu Džeku, što se "vučica" domogla četvrtfinala. Kapiten reprezentacije BiH je u uvodu drugog poluvremena iskoristio fantastičnu asistenciju Strotmana, poslao loptu kroz noge golmanu Pjatovu - u mrežu.

Džeko je tako, posle poraza 1:2 u prvom meču u Ukrajini, odveo Romu među osam najboljih u Evropi.

Šahtjor je u nastavku pokušavao da izjednači, a posao mu je bio otežan u 79. minutu kada je isključen Ordets zbog prekršaja s leđa nad Džekom, koji je jurio ka golmanu Pjatovu.

Kada su se strasti smirile, utakmica je privedena kraju, a gosti nisu imali snage da postignu gol sa igračem manje.

Osim Sevilje i Rome, još prošle nedelje plasman u četvrtfinale su obezbedili Mančester siti, Juventus, Real Madrid i Liverpul, dok ćemo u sredu saznati i poslednja dva učesnika sledeće runde kada revanše odigraju Bešiktaš - Bajern (0:5) i Barselona - Čelsi (1:1).

TOK MEČEVA:

KRAJ!

85. minut - MANČESTER JUNAJTED - SEVILJA 1:2 - LUKAKU!

79. minut - CRVENI KARTON! Isključen je fudbaler Šahtjora Ordets zbog prekršaja s leđa nad Džekom, koji je jurio ka golmanu Pjatovu.

78. minut - MANČESTER JUNAJTED - SEVILJA 0:2 - BEN JEDER! Francuz je iskoristio to što se Jang okliznuo i poslao loptu u mrežu.

74. minut - MANČESTER JUNAJTED - SEVILJA 0:1 - BEN JEDER! Samo dva minuta pošto je ušao u igru, Francuz je doveo goste u vođstvo.

60. minut - Prva izmena u Mančesteru - Pogba umesto Felainija.

57. minut - Rasplamsala se borba na Old Trafordu.

53. minut - ROMA - ŠAHTJOR 1:0 - DŽEKO! Bosanac je proturio loptu kroz noge Pjatovu i poslao je u mrežu. Strotman mu je fantastično asistirao.

52. minut - Lukaku se izborio za loptu, proigrao Lingarda, koji je bio dosta iskosa, ali je dobro šutirao, međutim, Neto je bio oprezan.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na oba meča.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA, bez golova i u Mančesteru i u Rimu!

38. minut - PRVA ŠANSA u MANČESTERU! Felaini je oduzeo loptu, odigrao dupli pas sa Aleksisom Sančezom, posle čega je ostao sam, ali je šut Belgijanca sa 10, 11 metara odbranio Riko.

27. minut - Sevilja ima daleko veći posed lopte, ali bez šansi. Sada je iz solidne pozicije šutirao Murijel - pored gola.

20. minut - Navijači Sevilje su znatno glasniji na Old Trafordu.

16. minut - Sevilja sve ozbiljnije preti u Mančesteru...

foto: Reuters

10. minut - U istom trenutku šanse za goste na oba meča. U oba slučaja su prilike došle posle centaršuteva iz prekida, ali su igrači Sevilje i Šahtjora glavama poslali lopte pored gola.

2. minut - I Junajted preti - Lukaku je šutirao, ali neprecizno.

1. minut - Prvi šut ka golu Šahtjora, uputio ga je Džeko, ali je Pjatov bio siguran.

1. minut - Utakmice su počele.

SASTAVI:

Fudbaleri Junajteda istrčavaju na travu Old Traforda

Prilaz Olimpiku

Zagrevanje navijača Rome

Dolazak Đavola na Old Traford

Junajted dobio 17 od 20 mečeva kod kuće u svim takmičenjima

Ever Banega - kralj dodavanja

Roma bolja 2006, Šahtjor 2011. Ko će 2018?

De Hea spasao Junajted u Sevilji, Šahtjorov preokret protiv Rome

REZULTATI I RASPORED MEČEVA OSMINE FINALA:

BAZEL – MANČESTER S. 0:4 2:1 JUVENTUS – TOTENHEM 2:2 2:1 PORTO – LIVERPUL 0:5 0:0 REAL MADRID – PSŽ 3:1 2:1 ČELSI – BARSELONA 1:1 14. mart BAJERN - BEŠIKTAŠ 5:0 14. mart SEVILJA – MANČESTER J. 0:0 13. mart ŠAHTJOR – ROMA 2:1 13. mart

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track