SRPSKI IGRAČ U ODABRANOM DRUŠTVU: Sergeju za pola godine cena viša za 40 miliona evra!
Foto: Profimedia

CENJEN

SRPSKI IGRAČ U ODABRANOM DRUŠTVU: Sergeju za pola godine cena viša za 40 miliona evra!

Fudbal -

Prema procenama CIES, Lacio bi sada za transfer Milinković-Savića mogao da dobije čak 70,5 miliona evra, a u septembru prošle godine zaradili bi svega 29,8 miliona

Sergej Milinković-Savić zauzima deveto mesto na svetskoj listi fudbalera s najbržim rastom vrednosti na tržištu u poslednjih šest meseci.

Od septembra prošle godine do danas, prema stručnoj proceni Fudbalske opservatorije CIES iz Nešatela, srpskom reprezentativcu se sa 29,8 miliona povećala cena na 70,5 miliona, što je rast od 40,7 miliona evra.

Ova cena, naravno, ne interesuje upravu njegovog Lacija, jer su već odavno rekli da će Srbinu biti dopušten odlazak u drugi klub jedino ako ponuda zainteresovane strane bude blizu 100 miliona evra.

Sergej je, inače, jedini predstavnik italijanske Serije A u top 10, na kojoj dominira Premijer liga sa čak šest fudbalera, dok su preostala mesta popunili dvojica iz francuske i jedan igrač iz španske lige. Iz Bundeslige ima svega četiri igrača, i to na proširenoj listi od 50 fudbalera.

foto: Reuters

Na prvom mestu se nalazi Mohamed Salah iz Liverpula. Egipćanin predvodi „najnaprednije“, jer je svakog meseca uvećavao svoju vrednost za više od 12 miliona evra, pa je tako sa 88,1 milion narastao na fantastičnih 162,8 miliona evra.

foto: Printscreen

MATIĆ SA 30 SKOČIO NA 60 MILIONA

Drugi srpski igrač na listi 50 fudbalera s najvećim napretkom na ovoj listi je Nemanja Matić. On se nalazi na 23. poziciji zajedno sa Vilfredom Ndidijem iz Lestera. Njemu su igre u dresu Mančester junajteda gotovo udvostručile vrednost, pa tako danas košta 60,3 miliona umesto septembarskih 30,8 miliona evra.

foto: Reuters

Sergej je jedini predstavnik italijanske Serije A u svetskih 10 igrača

Kurir / Dejan Petković

Foto: Profimedia, Printscreen, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Počinje rasplet. Partizan sa odmora najavljuje Evroligu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track