(FOTO, VIDEO) KAMEN DA ZAPLAČE: Bufon platio privatni avion da igrači Juventusa stignu na sahranu Astorija! A onda ih je u Firenci čekalo iznenađenje
Foto: Reuters

TUGA PREGOLEMA

(FOTO, VIDEO) KAMEN DA ZAPLAČE: Bufon platio privatni avion da igrači Juventusa stignu na sahranu Astorija! A onda ih je u Firenci čekalo iznenađenje

Fudbal -

Fudbaleri Juventusa stigli su prošlog četvrtka na sahranu kolege iz Fiorentine Davidea Astorija iako su prethodno veče igrali meč sa Totenhemom u Londonu.

Astori je u nedelju 4. marta pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Udinama, gde je tog dana trebalo da igra Fiorentina. Četiri dana kasnije u Firenci ispraćen je na večni počinak.

Torinski crno-beli nisu želeli da propuste da odaju poslednju poštu preminulom kolegi, a nekima i saigraču iz reprezentacije.

Juventus je u sredu uveče trijumfovao u sredu nad Totenhemom 2:1 u Londonu i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona, a onda su se članovi italijanskog šampiona posvetili organizaciji puta za Firencu.

Na kraju, kapiten Đanluiđi Bufon je o svom trošku iznajmio privatni avion.

Mesta je bilo za devet putnika, pa su put Firence krenuli: treneri Masimilijano Alegri i Marko Landući i igrači Danijele Rugani, Đorđo Kjelini, Miralem Pjanić, Andrea Barzalji, Klaudio Markizio i Mehdi Benatija.

U Firenci im se pridružio Federiko Bernardeski, doskorašnji fudbaler Fiorentine, a sada Juventusa, koji nije putovao u London.

Postojala je bojazan da će, zbog velike netrpeljivosti među navijačima Fiorentine i Juventusa, crno-beli biti izviždani na sahrani, a naročito Bernardeski, koga pristalice "viole" smatraju izdajnikom, pa je bilo predloga da igrači "stare dame" u crkvu uđu na sporedan ulaz. Bufon je odbio taj predlog...

Kada su se crno-beli pojavili pred bazilikom "Santa Kroče" dobili su gromoglasan aplauz!

Mnogi su briznuli u plač...

Koliko je Bufona pogodila smrt Astorija svedoči i slika od tri dana posle sahrane. Sjajni golman nije igrao protiv Udinezea, već je sedeo na klupi i - plakao!

"Imaš mladu suprugu i porodicu koja pati, iznad svega malu devojčicu, koja zaslužuje da zna da je njen otac u svakom pogledu bio dobar čovek... istinski dobar čovek", napisao je, između ostalog, Bufon u oproštajnoj poruci Astoriju.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ABA dodatno ponizila nacionalne saveze. KLS se igra za kikiriki

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track