KOKORIN POVREDIO KOLENO: Rus neizvestan za Svetsko prvenstvo
Foto: Reuters

MUNDIJAL 2018

KOKORIN POVREDIO KOLENO: Rus neizvestan za Svetsko prvenstvo

Fudbal -

Ruski fudbalski reprezentativac Aleksandar Kokorin najverovatnije će propustiti predstojeće Svetsko prvenstvo zbog ozbiljne povrede kolena.

Iz fudbalskog kluba Zenit, za koji Kokorin nastupa, saopštili su danas da je pokidao ligamente desnog kolena u četvrtak na revanš utakmici osmine finala Lige Evropa protiv Lajpciga. On je u osmom minutu utakmice napustio teren, a njegov klub je izgubio ukupnim rezultatom 3:2.

Kokorin će otići u Rim na dalje lekarske preglede, uključujući najverovatnije i operaciju, dodali su iz kluba.

Ovo je treća ozbiljna povreda kolena ove godine u reprezentaciji Rusije, nakon Viktora Vasina i Giorgija Džikija, koji će takodje verovatno izostati sa Svetskog prvenstva zbog povreda.

Kokorin je odigrao 48 utakmica za Rusiju i postigao 12 golova, a njegovo mesto upotpuniće najverovatnije napadač Krasnodara Fjodor Smolov. Kokorin je drugi najbolji strelac ruske Premijer lige sa 10 golova, na prvom mestu je Smolov koji je postigao 12.

Rusija je na Svetskom prvenstvu u grupi sa Saudijskom Arabijom, Egiptom i Urugvajem.

Kokorin je na kratko izgubio mesto u reprezentaciji pošto je sa saigračem Pavelom Mamajevom primećen kako pije šampanjac u provodu u Monaku, neposredno po ispadanju ruskog tima sa Evropskog prvenstva 2016. godine.

Mamajev od tada nije igrao za Rusiju, a Kokorin prosle godine nije pozvan za Kup konfederacija. On je rekao da mu je to bio "poziv za budjenje" i opomena da mora više da radi.

kurir.rs / Beta

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Delije ponovo u Pioniru? Evo šta Omić kaže o odlasku u Unikahu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track