Najnovije vesti

OŠTEĆEN ZA 350.000 EVRA: Vladimira Stojkovića prevarili za placeve
Foto: Beta

Potvrđena optužnica

OŠTEĆEN ZA 350.000 EVRA: Vladimira Stojkovića prevarili za placeve

Fudbal

Optužnica je potvrđena protiv advokata Vladimira Đurkovića, nekadašnjeg potpredsednika opštine Čukarica Uroša Jankovića i fudbalskog menadžera Miroslava Stefanovića.

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv trojice okrivljenih za prevaru golmana reprezentacije Vladimira Stojkovića prilikom prodaje placeva na Čukarici.

Optužnica je potvrđena protiv advokata Vladimira Đurkovića, nekadašnjeg potpredsednika opštine Čukarica Uroša Jankovića i fudbalskog menadžera Miroslava Stefanovića.

Đurkoviću se optužnicom na teret stavlja udruživanje radi vršenja krivičnog dela i krivično delo prevare, a Stefanoviću i Jankoviću samo za prevaru u dužem vremenskom roku.

"Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da skup činjenica koje se navode u optužnici i proizlaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno potkrepljuju osnovanu sumnju da su okrivljeni učinili krivična dela koja su im stavljena na teret, a koja su opisana u navedenoj optužnici, te ujedno i opravdavaju podizanje optužbe u ovoj krivičnopravnoj stvari", kaže se u saopštenju.

foto: BETAPHOTO BRANISLAV BOZIC

Naravno, optuženi protiv ovog rešenja mogu podneti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Podsetimo, osim Jankovića, zbog sumnje da su prevarili golmana fudbalske reprezentacije, falsifikovali isprave i oštetili ga tokom 2015. i 2016. za oko 30 miliona dinara, istragom su, kako je tužilaštvo saopštilo, obuhvaćeni i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović, zatim Vladimir Đurković, kao i Marko Zorić, Slađan Tanić, Aleksandar Rakičević i Isidora Dašić. Oni se sumnjiče da su fudbaleru na osnovu falsifikovane dokumentacije prodali parcele koje nisu bili u njihovom vlasništvu.

Stojković je ispričao da ga je Stefanović, koji je fudbalski menadžer, upoznao sa Urošem Jankovićem i da su ga oni posavetovali da investira novac u zemljište. Kako je objasnio, rekli su da će mu pomoći da kupuje isključivo zemljište koje će ući u „dobru gradsku zonu“ i za tu uslugu im je dao 100.000 evra na ruke,otkriva sagovornik Kurira i navodi da je Stojković rekao da su brzo ušli u kupovinu prve dve parcele, koje su bile regularne. Prvi problemi, kako je prema rečima našeg sagovornika objasnio golman, pojavili su se pri kupovini treće parcele, jer je ona umesto dogovorenih 67 imala 27 ari.

foto: Saša Pavlić

Objasnio je da je, s obzirom na to da igra u inostranstvu, ovlastio kuma da u njegovo ime kupuje i prodaje zemljište i da se to nastavilo i posle sporne treće parcele. Kada je posumnjao da s ugovorima nešto nije u redu, kako je objasnio, pozvao je notara čiji je potpis stajao i tada je otkrio da skupe parcele uopšte nisu njegovo vlasništvo, kao i da ljudi koji su se pojavljivali kao prodavci uopšte nisu pravi vlasnici zemljišta koje je kupio - objašnjava sagovornik upućen u saslušanje.

Uroš Janković, podsetimo, bio je uhapšen u novembru prošle godine, ali je pušten iz pritvora pošto je platio jemstvo od 50.000 evra. Lisice su mu stavljene u jednom beogradskom lokalu u kom je Stojković njemu i saradnicima doneo 27.000 evra kao „naknadu“ za usluge koje su mu učinili prilikom kupovine zemljišta.

Kurir / E.K.

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda će se ovako pojačati u sledećem prelaznom roku

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...