(VIDEO) BIO JE I OSTAO NAJVEĆI ČUDOTVORAC U KOPAČKAMA: Ovo je magija koju je mogao da izvede samo Ronaldinjo!
Foto: EPA/PAULO FONSECA

SREĆAN ROĐENDAN, LEGENDO

(VIDEO) BIO JE I OSTAO NAJVEĆI ČUDOTVORAC U KOPAČKAMA: Ovo je magija koju je mogao da izvede samo Ronaldinjo!

Fudbal -

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinjo Gaučo danas slavi 37. rođendan.

Ronaldinjo je rođen u Porto Alegru. Majka mu je bila prodavačica, iako po struci medicinska sestra, a otac radnik u brodogradilištu i fudbaler u lokalnom klubu, koji je preminuo u bazenu kada je Ronaldinjo imao samo osam godina.

I njegov brat je bio fudbaler, ali su ga povrede sprečile da napravi zapaženiju karijeru. Zato je Ronaldinjo postao jedan od najboljih svih vremena.

Ronaldinjo je seniorsku karijeru počeo u Gremiju, a posle tri godine krenuo je put Evrope. Igrao je za PSŽ, Barselonu i Milan, pre nego što se vratio u Brazil i zaigrao za Flamengo. Nosio je još dresove Atletiko Mineira, meksičkog Keretara i na kraju Fluminensea 2015.

Ronaldinjo je jedan od malobrojnih fudbalera koji je osvojio sve. Između ostalog, sa Barsom je trijumfovao u Ligi šampiona 2006, a sa Atletiko Mineirom i Kopa Libertadores 2013. Bio je prvak sveta sa Brazilom 2002, prethodno je osvojio i Kopa Amerika 1999.

Zvanično najbolji fudbaler sveta bio je 2004. i 2005.

Ronaldinjo će zauvek ostati upamćen po maštovitim driblinzima i neočekivanim rešenjima na terenu, ali i brojnim atraktivnim golovima.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/PAULO FONSECA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda će se ovako pojačati u sledećem prelaznom roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track