DRAGOSLAV STEPANOVIĆ ZA KURIR: Kažite kome smeta Bane Ivanović!
Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas

poDigao glas

DRAGOSLAV STEPANOVIĆ ZA KURIR: Kažite kome smeta Bane Ivanović!

Fudbal -

Guranje pod tepih Odluka Mladena Krstajića da bez objašnjenja oduzme traku Branislavu Ivanoviću izazvala nevericu u srpskoj fudbalskoj javnosti

Dragoslav Stepanović smatra da Savez i selektor nisu doneli dobru odluku kada su Branislavu Ivanoviću oduzeli kapitensku traku.

Nema demokratije

MILIVOJEVIĆ: BANE JE PRAVI KAPITEN

Reprezentativac Srbije Luka Milivojević izjavio je da poštuje odluku Mladena Krstajića da umesto Branislava Ivanovića novi kapiten bude Aleksandar Kolarov, jer smatra da u fudbalu nema demokratije, već da u skladu sa autokratskim načelima odlučuje jedan čovek - u ovom slučaju selektor.

- Dugo sam u reprezentaciji. Za mene je Bane bio pravi kapiten, ali poštujem odluku selektora, jer u fudbalu ne vlada demokratija, već autokratija i svi poštuju selektorove odluke - izjavio je Milivojević.

Cenjeni srpski fudbalski stručnjak u Nemačkoj tvrdi da to nije bio pravi potez, posebno što je SP u Rusiji sve bliže i što treba praviti dobru i pozitivnu atmosferu kako u reprezentaciji, tako i u narodu.

- Ne mogu da verujem da jedan kapiten koji je bio uspešan u kvalifikacijama doživi tako nešto! Taj Bane Ivanović nas je odveo na Mundijal u Rusiji. Uzeti mu traku bez objašnjenja... Ne znam šta da kažem. Pažljivo sam čitao srpske medije i niko nije dao obrazloženje - počeo je razgovor za Kurir Stepanović i dodao:

- Traku su dali Kolarovu. Pa zar nije taj isti Kolarov organizovao privatne letove za svoje drugare posle onih neuspeha u prošlim kvalifikacijama? Ne znam da li su to zaboravili. Opet, možda je Krstajić u boljim odnosima sa Kolarovim. Bio je uz reprezentaciju dve godine, to je njegova procena.

Protivnici nisu bauk

SAMI SEBI PRAVIMO PROBLEM

Dragoslav Stepanović smatra da Srbija ima šanse da prođe grupu na SP, bez obzira na to što sama sebi stvara negativnu atmosferu:

- Ako se spremimo kako treba, a imamo odličan raspored, možemo da uradimo nešto. Kostarika ne može uvek da bude iznenađenje, a Švajcarska nije bolja. Tek na kraju dolazi Brazil. Ali samo sebi pravimo problem, i to me brine.

Popularni Stepi izneo je još jedno zanimljivo viđenje cele situacije.

- Kako je predsednik Kokeza doveo Krstajića na mesto selektora, tako je i ovaj promovisao Kolarova. Na isti način. Nije objasnio zašto je to uradio. Bane je bio Muslinov kapiten, možda i tu treba tražiti razlog. Rezultat reprezentacije na SP u Rusiji pokazaće da li je Krstajić napravio prave poteze ili ne.

Nekadašnji trener Ajntrahta i Leverkuzena osvrnuo se i na činjenicu da je Bane Ivanović dan pred oduzimanje trake viđen na utakmici Crvene zvezde i Mačve u Šapcu.

- Crvena zvezda nije u prijateljskim odnosima sa Savezom. Ne verujem u takve priče, ali sve je moguće.

Dragoslav Stepanović kaže da smo kao nacija jedinstveni po tome da upropastimo sve dobro što uradimo, konkretno se osvrnuvši na smenu selektora Muslina i kapitena Ivanovića:

- To je nečuveno! Moja žena kaže - srpska posla! Posle tri neuspešna ciklusa otišli smo na Mundijal. I onda, umesto da nagradimo tvorce uspeha, oni dobiju otkaz!

foto: Dado Đilas

Primer iz komšiluka

KRSTAJIĆ ĆE PROĆI KAO KOVAČ

Mladen Krstajić nema iskustva kao trener jer pre reprezentacije nije vodio nijedan klub. Dragoslav Stepanović o tom problemu daje primer iz komšiluka:

- Hrvati su Nika Kovača sproveli iz kopački u selektora. Nije imao rezultat i smenjen je. On je sada trener u Ajntrahtu, gura dobro... I sad, pitanje je koliko će Krstajić moći da pomogne reprezentaciji. Ne verujem!

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas, Saša Pavlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track