ČILE OSTAO BEZ UDARNE IGRE: Sančes tražio da propusti prijateljske utakmice
Foto: EPA Yuri Kochetkov

LOŠA IGRA U MANČESTER JUNAJTEDU

ČILE OSTAO BEZ UDARNE IGRE: Sančes tražio da propusti prijateljske utakmice

Fudbal -

Čileanski fudbaler Aleksis Sančes priključio se reprezentaciji, uprkos tome što je tražio da propusti okupljanje državnog tima posle nešto lošijeg početka u Mančester junajtedu.

Sančes je 22. januara iz Arsenala prešao u Mančester junajted i postigao je jedan gol u 10 utakmica.

"Od sebe tražim mnogo i očekivao sam da će biti bolje. Po dolasku u Junajted bilo je teško sve promeniti u kratkom roku. Čak sam i oklevao da dodjem u Švedsku (sa reprezentacjom)", rekao je Sančes, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Sančes je odlučio da se priključi reprezentaciji za prijateljske utakmice sa Švedskom u subotu i Danskom u utorak, posle razgovora sa golmanom Mančester sitija i kapitenom Čilea Klaudiom Bravom.

"Tražio sam dozvolu da propustim te utakmice, ali onda sam pomislio da je bolje da razgovaram sa Klaudiom i rekao sam mu da bi trebalo da budemo ujedinjeni", rekao je Sančes.

Sančes je u sklopu trampe za Henriha Mhitarjana došao u Junajted, za koji je debitovao u četvrtoj rundi FA kupa protiv Jovila. Postigao je gol u utakmici protiv Hadersfilda (2:0), 3. februara, ali se od tada nije upisao medju strelce.

"Promena kluba se naglo dogodila, to je bio prvi put da u januaru menjam klub, ali u mom životu su se dogodile mnoge teške stvari", dodao je bivši fudbaler Udinezea i Barselone.

Čile je aktuelni šampion Kupa Amerike, ali nije uspeo da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji ovog leta.

kurir.rs / Beta

foto: EPA Yuri Kochetkov

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Znaju se i imena. Evo ko prvi dolazi a ko će prvi otići iz Zvezde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track