RUSI OBEĆAVAJU: Britanski navijači će biti bezbedni na Mundijalu
Foto: Reuters

U susret Svetskom prvenstvu

RUSI OBEĆAVAJU: Britanski navijači će biti bezbedni na Mundijalu

Fudbal -

Ruski ambasador u Velikoj Britaniji obećao je danas da će britanski navijači koji budu otišli na Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji "biti potpuno bezbedni", nakon zabrinutosti koju je izrazio London.

"Svi navijači će biti bezbedni, preduzimaju se sve neophodne mere. Siguran sam da će biti potpuna bezbednost i inače neće biti potrebe za vizama", rekao je ruski ambasador Aleksandar Jakovenko na konferenciji za medije u Londonu.

Velika Britanija i Rusija su u sred diplomatske krize, nakon što je London optužio Rusiju za trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergja Srkipalja i njegove ćerke 4. marta u Solsberiju.

Britanske vlasti su proterale 23 ruskih diplomata, a Rusija je kao uzvratnu meru proterala 23 britanskih diplomata.

Velika Britanija neće poslati članove kraljevske porodice i Vlade na prvenstvo, iako će engleska reprezentacija učestvovati. Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson je juče na odboru za spoljne poslove britanskog parlamenta rekao da se slaže sa laburističkim poslanikom koji je rekao da će ruski predsednik Vladimir Putin iskoristi predstojeće Svetsko prvenstvo za svoju promociju, kao što je to učinio vodja nacističke Nemačke Adolf Hitler na Olimpijskim igrama 1936. godine.

"Niko nema pavo da vredja ruski narod koji je pobedio naciste", rekao je Jakovenko.

Ranije danas Kremlj je osudio Džonsonovu izjavu i nazvao je "odvratnom, uvredjlivom i neprihvatljivom".

Beta Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Znaju se i imena. Evo ko prvi dolazi a ko će prvi otići iz Zvezde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track