DRULOVIĆ NAKON PORAZA OD MAROKA: Mi smo majstori da sebi stvorimo probleme!
Foto: Dragan Kadić

reakcija

DRULOVIĆ NAKON PORAZA OD MAROKA: Mi smo majstori da sebi stvorimo probleme!

Fudbal -

Ljubinko Drulović smatra da je selektor fudbalera Mladen Krstajić pogrešio kad je oduzeo traku Banetu Ivanoviću i poručio da javnost mora da zna razloge za taj potez

Kada je pod izgovorom podmlađivanja ekipe i estetike igre „orlova“ menjan Slavoljub Muslin, nismo očekivali da će protivnički navijači već na trećoj utakmici sa novim kormilarom našem nacionalnom timu vikati „ole, ole“, kao ranjenom biku u španskoj koridi.

foto: EPA

I bivšem selektoru Ljubinku Druloviću su zasmetale neke stvari koje su isplivale na površinu prilikom poraza Srbije od Maroka (1:2), na prijateljskom meču u Torinu.

Kako tumačite to što su navijači Maroka skandirali „ole, ole“ u situacijama kada naši reprezentativci nisu mogli da im prekinu dodavanja od nekoliko minuta?

- Naši momci su dobro ušli u meč i bili bolji prvih 10-15 minuta, sve dok protivnik nije shvatio da se mogu nadigravati. Onda su preuzeli kontrolu. Gledao sam Maroko, jer se još iz Angole poznajem s njihovim selektorom. Očekivao sam da će nam biti teško. Oni nisu vrhunski tim, ali jesu dobra reprezentacija.

Da li previše sporih igrača, sa naglašenim ofanzivnim karakteristikama, može da stvori jaku celinu?

- Ne bih tako gledao! Mislim da imamo mogućnost da stvorimo dobru ekipu ako u njoj budu igrali oni sa najboljom formom u tom trenutku. Što se tiče ekipe iz Torina, lično ne volim kad Tadić deluje po strani. Njegovo pravo mesto je u sredini, odatle je najopasniji. S druge strane, Živković mi je više krilni igrač, iako u Benfiki igra u sredini. Verujem da bismo, uprkos svemu, mogli da budemo pravi takmičari u Rusiji.

Koliko je važna dobra atmosfera u timu pred veliko takmičenje?

- Mi smo majstori da sebi stvorimo probleme. Ono što se nama desilo nije dobro! Ne znam stvarno šta je moglo da izazove takvu reakciju selektora da smeni kapitena.

Mislite da bi i ekipa profitirala ako bi javnost saznala istinu o smeni kapitena Ivanovića?

- Stvarno je smešno što je Ivanović meč završio sa trakom. Šta je onda bila poenta? Da se razmrda ekipa?! Reprezentacija nije klub. Za nju svi navijamo i svi je volimo, to je tim svih nas. Mislim da bismo morali da znamo koji su razlozi za Ivanovićevu smenu.

foto: EPA

Promena sistema

KRSTAJIĆ JE NA POTEZU

Da li je uslov za napredak da se vratimo na Muslinovih 3-5-2?

- Nisam pristalica tog sistema, ali sada je bitno šta misli Krstajić. On najbolje zna šta je dobro za tim, kao što je i Muslin, gledajući karakteristike igrača, odlučio da igra 3-5-2. Ako je došao do cilja, znači da je imao pravo i da je bio uspešan.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Dragan Kadić, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) DA LI JE BANE IVANOVIĆ VAZNIJI OD REPREZENTACIJE?! Ili se mediji bave trivijama?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track