SRBIJA PROTIV NIGERIJE (21.00): Udariće orlovi na superorlove
Foto: Fonet/AP

Sad se pokažite

SRBIJA PROTIV NIGERIJE (21.00): Udariće orlovi na superorlove

Fudbal -

Reprezentacija Srbije večeras u glavnom gradu Engleske želi da popravi utisak iz Torina, gde je poražena od Maroka sa 2:1

Srpski „orlovi“ protiv nigerijskih „superorlova“, večeras (21.00) u londonskoj Košnici, na stadionu Barneta, pokazaće ko bolje leti, ko jače kljuca... Tim Mladena Krstajića želeće da se iskupi za poraz od skromnog Maroka u Torinu, a afrička ekipa želeće još jedan evropski „skalp“ posle pobede (1:0) nad Poljskom u Vroclavu.

foto: EPA

- Prva utakmica je arhivirana, ali nije zaboravljena. Uradili smo analizu, predočili smo igračima gde smo mogli i morali bolje, kao i one dobre stvari. Idemo dalje, spremamo se za Nigeriju, utakmicu koja je isto prijateljska, ali pod znacima navoda - rekao je selektor Mladen Krstajić.

foto: Instagram

London, juče

NA RUČAK, PA U ŠOPING

Fudbaleri Srbije imaju i slobodnog vremena u Londonu, a pauzu između ručka i treninga iskoristili su za šoping u Londonu. Tako se Prijović pohvalio brendiranom garderobom, dok je Matić pozirao kraj maskote u jednom tržnom centru.

foto: Instagram

Poljaci su se u meču protiv najjačeg tima Nigerije loše proveli. Izgubili su posle penala Viktora Mozesa, ali su i bili nadigrani, u nekim momentima pod totalnim presingom, tako da su spas tražili u dugim loptama.

- Radi se o čvrstoj ekipi koja ima veliki broj igrača koji nastupaju u Evropi. Očekujem dobru reakciju naših igrača, mislim da, uz dobru koncentraciju i zahteve koje budu imali na samom terenu, možemo da ostvarimo dobar rezultat - zaključio je selektor Mladen Krstajić.

foto: Beta

Dušan Tadić

DOBRO ZNAM NIGERIJCE

Dušan Tadić je imao priliku da upozna najbolje igrače Nigerije u mečevima Premijer lige.

- Imaju igrače u Lesteru, Čelsiju... Fizički su dominantni, brzi, snažni i biće dobar protivnik. Na nama je da ostvarimo pozitivan rezultat - rekao je Tadić.

Opasan tim Nigerijci nisu nimalo naivan protivnik

NEMAC VODI PREMIJERLIGAŠE

Nigeriju predvodi 64-godišnji nemački stručnjak Gernot Ror, koji nikad nije radio u Bundesligi, a poslednjih osam godina predvodi afričke selekcije (Gabon, Niger, Burkina Faso i Nigerija). Na terenu njegova produžena ruka i najbolji igrač tima je Džon Obi Mikel, ali kako za ovu priliku neće biti u konkurenciji, njegovu ulogu preuzeće Viktor Mozes iz Čelsija.

foto: EPA

Motor tima je mladi 21-godišnji Vilfred Ndidi iz Lestera. Njegova cena na tržištu došla je do astronomskih 78 miliona evra, što ga svrstava među najskuplje igračima na planeti. Takođe, Nigerijci mnogo očekuje i od Aleksa Ivobija, Ndidijevog vršnjaka, koji je ove sezone uspeo da sakupi 19 nastupa u dresu Arsenala.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Fonet/Ap, EPA, Instagram, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Sprema se veliki huliganski pir. Pripreme uveliko traju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track