ORLOVI SPREMNI ZA SVETSKO PRVENSTVO: Mitrović razbio Nigeriju u Londonu!
Foto: Reuters

VAŽAN JE REZULTAT

ORLOVI SPREMNI ZA SVETSKO PRVENSTVO: Mitrović razbio Nigeriju u Londonu!

Fudbal -

Reprezentacija Srbije pobedila je Nigeriju u prijateljskoj utakmici u Londonu 2:0 (0:0) golovima Aleksandra Mitrovića.

Mitrović je mrežu Nigerijaca tresao u 68. i 81. minutu, oba puta na asistencije Filipa Kostića.

Kakva razlika u igri "orlova" u samo pet dana. Posle blede slike u petak u Torinu protiv Maroka (1:2), večeras su u Londonu igrali onako kako navijači od njih očekuju.

Selektor Mladen Krstajić je promenio petoricu igrača u odnosu na prethodnu utakmicu i na teren stadiona engleskog četvrtoligaša Barneta poslao uglavnom igrače koji su činili okosnicu tokom kvalifikacija. Istina, sada u drugačijem sistemu (4-4-2) nego kod Slavoljuba Muslina.

Od starta su "orlovi" bili bolji rival. U uvodnih pola sata su dominirali, da bi u finišu prvog poluvremena malo "popustili". Tih 15-ak minuta predstavljali su jedini period igre kada su Nigerijci mogli da pariraju našoj reprezentaciji.

Srbija je u 13. minutu žestoko oštećena, jer joj nije priznat čist gol Mitrovića, koji je, dakle, mogao da upiše het-trik da ga sudija pogrešnom procenom nije osujetio.

Posle blagog pada u finišu prvog poluvremena, u drugom su Krstajićevi izabranici ponovo zagospodarili terenom.

Držali su rivale daleko od svog gola, a polukontrama i kontrama mu pretili.

I onda je sredinom drugog poluvremena sve počelo da se naplaćuje.

Mitrović se u 68. minutu prvi put upisao u strelce kada se izborio za loptu, proigrao Kostića na levom krilu, ovaj je "zavrnuo" na prvu stativu, odakle je napadač Fulama zatresao mrežu.

U 81. minutu isti tandem je postavio konačan rezultat. Tadić je probio po levom krilu, akciju je nastavio Kostić koji je ušao u kazneni prostor i dao povratnu, a Mitroviću nije bilo teško da drugi put zatrese mrežu Nigerije.

Navijačima Srbije ovaj meč protiv, ruku na srce, oslabljene Nigerije uliva nadu da naša reprezentacija može da napravi dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Jer, kako reče Krstajić u najavi, u svakoj utakmici važan je rezultat. A večeras može da bude zadovoljan i igrom i pobedom.

1 / 5 Foto: Reuters

TOK MEČA:

KRAJ - 2:0!

90. minut - Nemanja Maksimović je na terenu. To je njegov debi!

83. minut - FRKA na TERENU! Jogu je laktom udario Tadića, pa su se njih dvojica pokoškala, a onda je u odbranu saigrača "doleteo" Mitrović, zatim i brojni fudbaleri obe ekipe.

foto: Printskrin
foto: Printskrin
foto: Printskrin

81. minut - GOOOLLL - 2:0 - MITROVIĆ! Tadić je probio po levom krilu, akciju je nastavio Kostić koji je ušao u kazneni prostor i dao povratnu, a Mitroviću nije bilo teško da drugi put zatrese mrežu Nigerije.

80. minut - Druga izmena kod Srbije, na terenu je Živković.

68. minut - GOOOLLL - 1:0 - MITROVIĆ! Mitrović se izborio za loptu, proigrao Kostića na levom krilu, ovaj je "zavrnuo" na prvu stativu, odakle je napadač Fulama zatresao mrežu.

foto: Printskrin

65. minut - Prva izmena u našem timu. Grujić umesto Matića.

63. minut - ŠANSA za NIGERIJU! Stojković brani!

50. minut - ŠANSA za SRBIJU! Posle duplog pasa sa Mitrovićem, Ljajić je krenuo sam ka nigerijskom golmanu, ali je dao sebi prejak for, pa je šansa otišla u nepovrat.

49. minut - Pokušaj Kostića - pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

UMALO TUČA SRBA U LONDONU: Navijači Orlova se međusobno zakačili na tribinama zbog Kokeze i Kolarova!

Frka među srpskim navijačima na tribinama stadiona "Hajv" u Londonu!

U 45. minutu utakmice između Srbije i Nigerije došlo je do koškanja, koje umalo nije preraslo u tuču.

Navijači Srbije iz Londona, koji su tokom celog meča skandirali "Bane kapiten", razvili su transparent sa porukom uprenom protiv predsednika Fudbalskog saveza.

"Kokeza sramota".

Takođe, isti navijači su zatim razvili i transparent na kome je pisalo:

"Kolarov sramota".

Oni su jasno stavili do znanja šta misle o odluci selektora Mladena Krstajića da kapitensku traku skine sa ruke Branislava Ivanovića i stavi je Aleksandru Kolarovu.

Na poteze Srba iz Londona reagovali su navijači "orlova" pristigli iz Beograda, među kojima je bio i brat Aleksandra Kolarova.

Došlo je do rasprave i guranja, ali su reagovali policija i redari i sprečili incident većih razmera.

foto: Kurir Sport
foto: Kurir Sport
foto: Kurir Sport

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:0

41. minut - ŠANSA za SRBIJU! Kontra "orlova", lopta je došla do Kostića na levom krilu, on je opalio, ali je pogodio spoljnji deo mreže.

25. minut - ŠANSA za SRBIJU! Lopta je s levog krila prešla na desno, tamo je Rukavina odlično reagovao i pronašao Tadića u sjajnoj poziciji, ali je šut ofanzivca Sautemptona bio mlak, pa ga je Uzoho ukrotio.

22. minut - Ivobi je primio loptu u srpskom šesnaestercu, namestio se na šut, ali ga je Kolarov izblokirao.

13. minut - ORLOVIMA PONIŠTEN GOL! Posle četvrtog kornera za Srbiju, Mitrović je glavom poslao loptu ka golu, naši reprezentativci su već slavili vođstvo, ali sudija nije priznao pogodak. Arbitar je tvrdio da lopta nije prešla gol-liniju iako je bilo očigledno da jeste.

foto: Printscreen
foto: Printskrin
foto: Printskrin

12. minut - Najbolja prilika za "orlove"! Mitrović je bio u dobroj poziciji, ali je njegov šut izblokiran.

10. minut - Prva pretnja Nigerijaca - tukao je Mozes, Stojković dobro intervenisao.

8. minut - Mitrović se odlučio na udarac sa 17, 18 metara, pucao je snažno, a golman Uzoho je nekako uspeo da odbrani uprkos nesigurnosti.

3. minut - Prva opasnost po Nigerijce. Ljajić je izveo prekid, ali Ivanović u gužvi pred golom nije dobro primio loptu.

1. minut - Utakmica je počela.

20:57 - Intoniranje himni

Orlovi imaju podršku s tribina

foto: Printscreen

SASTAVI:

Selektor Srbije Mladen Krstajić napravio je pet promena u prvom timu u odnosu na meč sa Marokom, pa protiv Nigerije startuju: Stojković, Rukavina, Ivanović, Nastasić i Milivojević.

Ovo bi mogao da bude i Krstajićev sastav za premijerni meč na Svetskom prvenstvu protiv Kostarike, uz eventualni dodatak trenutno povređenog Sergeja Milinković-Savića.

Nigerijski "superorlovi“ nastupaju bez trojice važnih fudbalera i to: napadača Lestera Kelačija Ihenača, veznog fudbalera Tijanđin Tede Džona Obi Mikela i igrača Las Palmasa Onjenkara Eteba. Ihenačo i Etebo su se zbog povreda vratili svojim klubovima, dok je nekadašnji fudbaler Čelsija tražio dozvolu od saveza da se vrati u Kinu gde njegov tim u nedelju gostuje Đangsu Suningu u okviru tamošnjeg šampionata.

SRBIJA: Stojković - Rukavina, Ivanović, Nastasić, Kolarov - Milivojević, Matić - Tadić, Ljajić, Kostić - Mitrović.

NIGERIJA: Uzoho - Ebuehi, Trost Ekong, Ajdovu, Avazijem - Ndidi, Obi, Ivobi - Onazi, Mozes, Musa.

Ovo je ulaznica za meč Srbija - Nigerija

foto: Printskrin

Srbija poražena od Maroka, Nigerija pobedila Poljsku

Obe reprezentacije su u petak već igrale jedan pripremni meč, Srbija je u Torinu izgubila od Maroka (1:2), dok je Nigerija salvalada Poljsku u Vroclavu 1:0.

-Sigurno da je prva utakmica arhivirana, ali nije zaboravljena. Uradili smo analizu, predočili smo igračima gde smo mogli i morali bolje, kao i one dobre stvari. Idemo dalje, spremamo se za Nigeriju, utakmicu koja je isto prijateljska, ali pod znacima navoda, jer kod nas mečevi sa prefiksom prijateljski ne postoje, uvek se mora igrati na rezultat bez obzira na okolnosti i ono što se traži u igri – ističe selektor Mladen Krstajić.

Kvalitet Nigerije obećava još jednu dobru proveru.

-Nigerija je nedavno pobedila Poljsku u gostima, gol je postigla iz jedanaesterca, a radi se o čvrstoj ekipi koja ima veliki broj igrača koji nastupaju u evropskim klubovima.Očekujem dobru reakciju naših igrača i mislim da uz dobru koncentraciju i zahteve koje budu imali na samom terenu verujem da možemo da ostvarimo dobar rezultat.

Kadrovska situacija pred novi test, atmosfera?

-Ima igrača koji su imali punu minutažu u prethodnom meču, ali svi su spremni i orni za utakmicu sa Nigerijom. Dobra je atmosfera, dobro su odradili trening, tako da sam zadovoljan ambijentom i organizacijom kako na terenu, tako i van njega. Imamo atmosferu u reprezentaciji koju želimo, ono što smo očekivali i što je preduslov za dobar rad. Zbog svega navedenog očekujem dobru reakciju u meču sa Nigerijom, da ostvarimo dobar rezultat koji nije u prvom planu, ali opet ponavljam kod nas je najvažniji izgleda rezultat, sve ostalo je nebitno – rekao je selektor Srbije, Mladen Krstajić.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track