GRAĐEVINARI U TEŠKOJ POZICIJI: Dete Rada donelo pobedu Voždovcu na Banjici
Foto: FK Voždovac

SUPERLIGA SRBIJE

GRAĐEVINARI U TEŠKOJ POZICIJI: Dete Rada donelo pobedu Voždovcu na Banjici

Fudbal -

Fudbaleri Voždovca pobedili su na Banjici ekipu Rada 1:0 (1:0) u uvodnom meču 29. kola Superlige Srbije.

Jedini gol postigao je Andrija Luković, inače dete Rada, u 10. minutu.

Voždovac je ostvario drugu uzastopnu pobedu prvenstvu i šesti je na tabeli sa 46 bodova. Rad je pretrpeo 20. poraz u prvenstvu, pretposlednji je sa 21 bodom i ima bod više, ali i utakmicu više od poslednje plasiranog Borca.

Trener Voždovca Miloš Veselinović rekao je da je njegova ekipa osvojila važna tri boda pred plej-of, kao i da je iskoristila grč u kome se Rad nalazio zbog važnosti utakmice.

"Utakmicu je obeležila taktička disciplina koju smo prikazali. Teren nije bio onakav kako smo pre početka meča rekli. Sa strane deluje dobro, ali je jako težak za igru, neravan, uz vetar koji je duvao bili su vrlo teški uslovi za igru. Svaka greška u organizaciji igre i bliže golu mogla je da bude kobna, a mi smo rešili da u tom delu terena ne rizikujemo, imali smo kontranapade koje smo mogli bolje da rešimo", naveo je on.

Trener Rada Zoran Milinković rekao je da je njegova ekipa doživela neprijatan poraz.

"Kao i u Subotici, primili smo gol u uvodnim minutima meča, sve se nešto odigralo protiv nas. Preostalih 80 minuta smo bili u posedu lopte, dominirali, da smo bili konkretniji u završnici, da nadjemo put do gola. U drugom polvremenu Voždovac se odlučio na defanzivu i u tome su uspeli. Mi moramo da se dignemo i da nastavimo da tražimo svoju šansu (za opstanak) u preostalih osam kola", rekao je Milinković.

Ostale utakmice 29. kola, sutra: Borac - Mačva (15 sati), Radnički Niš - Vojvodina (15), Radnik - Javor (15), Zemun - Napredak (15), Bačka - Partizan (15.30). Nedelja: Čukarički - Spartak (17), Mladost - Crvena zvezda (17).

Tabela: Crvena zvezda 73 boda, Partizan 61, Radnički Niš 49, Čukarički 47, Spartak 46, Voždovac 46, Napredak 42, Vojvodina 40, Mladost Lučani 35, Zemun 34, Radnik 33, Bačka 30, Mačva 28, Javor 22, Rad 21, Borac 20.

(BEta/Tanjug, Foto: FK Voždovac)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track