(VIDEO) SERGEJEV LACIO DEMOLIRAO BUDUĆEG DRUGOLIGAŠA: Ljajić pogodio za Torino, Inter ubedljiv na svom terenu
Foto: EPA/Ettore Ferrari

serija a

(VIDEO) SERGEJEV LACIO DEMOLIRAO BUDUĆEG DRUGOLIGAŠA: Ljajić pogodio za Torino, Inter ubedljiv na svom terenu

Fudbal -

Fudbaleri Lacija pobedili su danas na svom terenu Benevento sa 6:2, dok je Inter u Milanu sa 3:0 slavio protiv Verone u utakmicama 30. kola italijanske Serije A.

Lacio je gotovo celu utakmicu imao igrača više, pošto je Kristijan Pudjioni u devetom minutu dobio crveni karton, ali je ekipa Simeone Inzagija poslednjeplasiranoj ekipi u šampioantu dopustila da početkom drugog poluvreme preokrene rezultat i povede.

"Nebesko plavi" ipak su uspeli da izbegnu iznenadjujući poraz, a čak i na kraju dodju do ubedljivog trijumfa.

Lacio je poveo preko Ćira Imobilea u 19. minutu, da bi Benevento samo četiri minuta kasnije izjednačio sjajnim šutem Danila Kataldija iz slobodnog udarca sa oko 20 metara levo iskosa.

Nerešenim ishodom otišlo se na pauzu, a Benevento je 51. minutu preokrenuo pogotkom Giljermea na asistenciju Kristijana Lombardija.

Samo devet minuta kasnije Felipe Kaisedo doveo je Lacio do izjednačenja, da bi Stefan de Vrij u 66. doneo preokret, a dva minuta kasnije na Imobile je povisio na 4:2.

Lukas Leiva je u 83. minutu povisio na 5:2, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Luis Alberto iz jedanaesterca postavio konačnih 6:2.

Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić odigrao je poslednjih petnaestak minuta za Lacio.

Lacio je posle današnje pobede peti sa 57 bodova, dok je Benevento poslednji, 20. sa svega 10 bodova.

Inter je pred svojim navijačima u Milanu lako nadigrao Veronu i tako zadržao poziciju i bodovnu prednost u odnosu na Lacio u borbi za Ligu šampiona.

Već posle 36 sekundi igre Inter je poveo pogotkom Maura IKardija na asistenciju Ivana Perišića, da bi potom hrvatski reprezentativac u 13. minutu iskoristio dodavane saigrača iz reprezentacije Marcela Brozovića za 2:0.

Konačan rezultat na stadionu "Djuzepe Meaca" postavio je Ikardi u 49. minutu, a ponovo je asistent bio Perišić.

Inter je četvrti na tabeli Serije A sa 58 bodova, dok je pretposlednja, 19. sa 22.

U ostalim utakmicama Serije A, Fiorentina je sa 2:0 pobedila Krotone, dok je Atalanta istim rezultatom slavila protiv Udinezea, dok su Djenova i SPAL igrali nerešeno 1:1.

Torino je sa ubedljivih 4:0 trijumfovao protiv Kaljarija u gostima, a strelac drugog gola za Torino u 65. minutu bio je srpski reprezentativac Adem Ljajić.

Kurir sport/Beta

Foto: EPA/Ettore Ferrari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track