(VIDEO) DA LI BI MOGLI RONALDA DA ZAMISLITE KAKO OVO RADI: Mesi u dva minuta pokazao zašto je najbolji fudbaler na planeti
Foto: pRINTSCREEN

evo dokaza za sve skeptike

(VIDEO) DA LI BI MOGLI RONALDA DA ZAMISLITE KAKO OVO RADI: Mesi u dva minuta pokazao zašto je najbolji fudbaler na planeti

Fudbal -

Šta smo naučili za 104 sekunde prethodnog vikenda? Da Leo Mesi za to vreme pređe put od požrtvovanog desnog beka koji oduzima loptu protivniku koji napada rezultat 3:0, do strelca golčine za senzacionalan povratak razbijene Barse.

U derbiju 30. kola španske Primere na Sančez Piskuanu smo do 86. minuta utakmice gledali daleko najgoru Barselonu ove sezone. Da nije bilo velikih promašaja i još veće sebičnosti Seviljinih napdača, domaćin bi vodio daleko ubedljivije. Uz to, Sevilja je i dalje u talasima napadala razbijenog i nemoćnog protivnika, spremna da ga dokrajči.

Kako je onda došlo do toga da se samo pet minuta kasnije slavi Barselonin čak 17. bod ove sezone osvojen posle preokreta, i njena 37. uzastopna prvenstvena utakmica bez poraza?

Sve zahvaljujući jednom čoveku, Lionelu Mesiju.

Semafor je pokazivao 86:28, Sevilja je nakon loše izvedenog kornera Barselone u obećavajućoj kontri. Vodi je levi bek Eskudero, koji neometano po krilu dolazi duboko u polovinu Barselone. Ali, tamo ga zaustavlja neočekivani protivnik. Mesi je do tada pazio igrača sevilje još dublje na svom delu terena. Ali poput odličnog defanzivca, osetio je kako je pravi trenutak da čuvanje prostora zameni oduzimanjem lopte od protivnika.

Nakon što je uzeo loptu, Mesi počinje napad Barselone koji će trajati samo 50 sekundi, a njegov sjajan odbrambeni potez je prosto naterao njegove saigrače da izvuku poslednje rezerve snage, za koje ni sami nisu verovali da postoje. Mesi je najviše nadahnuo oba Suareza. Denis je sjajnim trkom i kretanjem doneo korner Barsi posle koga je Suarez u vidu najboljih akrobata postigao gol za smanjene zaostatka.

Sevilja izvodi loptu sa centra, ali je odmah gubi, posle čega kreće napad osokoljene Barselone. Kutinjo probija desnom stranom terena i zavrće loptu na ivicu šesnaesterca ka strelcu prvog gola Katalonaca. Kada se činilo da će on preuzeti odgovornost na sebe, Urugvajac je prosto varkom tela propustio loptu, a golmana oborio na zemlju. Tada je sa druge strane naleteo Mesi koji je svom snagom loptu zakucao u praznu mrežu i iznejadio rezultat.

A zamislite da sve to uradi ''veliki'' Kristijano Ronaldo. Ne da postigne gol, to može svako, nego jednim potezom pokrene uspavanu ekipu i za dva minuta vrati rezultat u egal. Naravno da je to za njega nezamislivo jer bi on tada već uveliko bio u protivničkom šesnaestercu.

Možda je ova situacija i razlika između ponašanja Mesija i ''velikog'' Ronalda pokazala ko je najbolji fudbaler na svetu!

Kurir sport

Foto: Printscren

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track