(FOTO) NE PRESTAJU HVALOSPEVI NA RAČUN RONALDOVE MAJSTORIJE: Kada pogledate ove brojke biće vam jasno i zašto
Foto: Profimedia

kakva statistika

(FOTO) NE PRESTAJU HVALOSPEVI NA RAČUN RONALDOVE MAJSTORIJE: Kada pogledate ove brojke biće vam jasno i zašto

Fudbal -

Kristijano Ronaldo dao je jedan od najlepših golova u karijeri, za neke već sada gol godine u Ligi šampiona, a za svoje makazice dobio je aplauz i navijača Juventusa što se ne viša tako često.

Bila je to kombinacija snage, veštine, tehnike i hrabrosti koja je čak i velikog Bufona ostavila ukopanog na gol liniji.

Prema računici Marke leđa Kristijana Ronalda u skoku bila su paralelna sa travnjakom na visini od 1,41 metar, ali ipak ono što posebno oduševljava jeste visina na kojoj je Ronaldo udario loptu. Prilikom udarca Ronaldova desna noga bila je na neverovatnih 2 metra i 38 centimetara. Gotovo kao prečka gola koja je na visini od 2 metra i 44 cenimetra.

A da golčina poput ove nije stigla slučajno jasno govore i fotografije sa treniga dan pred utakmicu. Kristijano je vežbao upravo-makazice. Često saigrači i treneri o Ronaldu govore kao mašini koja je na treningu dan i noć. Ove makazice su apsolutni dokaz tome.

Sve to je dobilo na važnosti i kada se pogleda ko mu je stajao na drugoj strani. Na golu Juventusa stoji po mnogoma najbolji golman svih vremena, Điđi Bufon. Ipak Ronaldo protiv Bufona u poslednje vreme ima gotovo savršen učinak. Od 10 poslednjih udaraca u okvir Bufonovog gola, devet je zvaršilo u mreži. Neverovatno, ipak Bufon ima samo jednu odbranu protiv Ronalda u poslednjih 10 udaraca.

O tome kakav je Ronaldo zaista igrač jasno govore i njegove brojke u najvažnijem klupskom takmičenju. Postigao je najviše golova u Ligi šampiona, postao jedini igrač koji je u Ligi šampiona postigao gol u 10 utakmica za redom, osvojio četiri naslova prvaka, postigao najviše golova u Ligi šampiona u jednoj sezoni....

Društvene meže su zatrpane hvalospevima na račun Ronalda i njegovog golam a velika pohvala stigla je i od velikog Lebrona Džejmsa.

Kurir sport

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track