DŽABA VAM NOVCI, MOJI BARSELONCI: Kako su Džeko i Kolarov srušili bogate Katalonce
Foto: Reuters

OVO TREBA ZNATI

DŽABA VAM NOVCI, MOJI BARSELONCI: Kako su Džeko i Kolarov srušili bogate Katalonce

Fudbal -

Spektakularna pobeda Rome i eliminacija Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona dokaz je da potrošeni silni milioni ne mogu da se mere sa srcem i željom na terenu

Para vrti tamo gde burgija ne može, dok ne naleti na srčanost i želju za pobedom.

Videli smo to pre dve večeri u duelu Rome i Barselone, kad je rimski klub pokazao katalonskom gigantu kako silni milioni potrošeni za pojačanja ne vrede baš ništa na fudbalskom terenu. Navešćemo samo jednu činjenicu, tržišna vrednost Barse iznosi 1,05 milijardi evra, a Rome 388,9 miliona evra.

foto: Printscreen

Kako drugačije objasniti činjenicu da Edin Džeko, koji je svoj tim vodio do plasmana u polufinale, po transfermarktu vredi 22 miliona, a naš Aleksandar Kolarov, koji je odlično odradio ceo meč, 10 miliona evra, dok jedan Usman Dembele, koga je Barselona platila 105 miliona, na teren uđe tek u poslednjih pet minuta utakmice? Nikako! Fudbal je, bar za jedno veče, odneo pobedu nad novcem!

- Novac nije toliko važan, ali nemojte da pričamo o tome. Svi smo verovali, čak i kad su nam dali samo pet odsto šansi. Znali smo da će biti teško dobiti sa 3:0, ali sada smo to učinili na tako divan način da mogu sa sigurnošću da kažem da smo zasluženo u polufinalu - rekao je Džeko.

foto: Profimedia

Luda kuća u Rimu

PALOTA SE KUPAO U FONTANI

Posle pobede nad Barselonom grad Rim nije spavao. Narod je bio na ulicama, a predsednik Rome Džejms Palota bacio se u fontanu Pjaca del popolo u centru grada. Američko-italijanski milioner, suvlasnik čuvenih Boston Seltiksa, predvodio je dozvoljene ludosti u Večnom gradu, što su kamere i zabeležile.

A Rim je goreo. Od sreće. Ulogu heroja, pored briljantnog Džeka, zaradili su Danijele de Rosi i Konstantinos Manolas, momci koji su u prvom meču postigli autogolove, a u revanšu pogađali na pravu stranu i „sahranili“ veliku i moćnu Barsu.

foto: Reuters

Romin MVP

KOLAROV NAJVIŠE PRETRČAO

Aleksandar Kolarov bio je jedan od najboljih u redovima Rome. Statistika za kapitena reprezentacije Srbije kaže da je igrač s najviše pretrčanih kilometara ove sezone u Ligi šampiona! Kolarov je na dosadašnjih deset utakmica pretrčao 106,76 kilometara, odnosno u proseku 10,68 po utakmici! U svojoj 32. godini Kolarov je pokazao da je kao vino, da sada koristi svoje iskustvo i da na terenu ume da sakrije svoje mane i istakne vrline u prvi plan.

Preokret koji su napravili spada u red senzacionalnih i onih koji se ne viđaju tako često u najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

Sličan podvig napravili su i fudbaleri Liverpula izbacivši Mančester siti u četvrtfinalu. Činjenica je da su sudije oštetile „građane“, ali ukupan rezultat od 5:1 ne daje im pravo da prigovaraju arbitrima. Uostalom, ekipa koja vredi 856,5 miliona evra ne sme da dozvoli sebi da izgubi od 300 miliona manje vrednog rivala. Pa makar i sudijska odluka bila protiv njih.

foto: Printscreen

Šljivotres

NIKIĆ: MOJ DŽEKSON OTRESAO BARSU

Napadač Rome Edin Džeko oduševio je svog bivšeg učitelja i trenera Nikolu Nikića, nekadašnjeg napadača Željezničara iz Sarajeva.

- Uvek sam umeo da osetim igrača, zato sam Džeka onako mršavog i pozvao u mladu reprezentaciju. Mnogi su mi govorili - šta će mi on. Kažu meni - gde pozva u repku ovog šljivotresa, a moj Džekson otrese i slavnu Barsu. Bravo, momče iz Doline ćupova!

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Reuters, Profimedia, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) DA LI JE LIGA ŠAMPIONA SINOĆ IZGUBILA SMISAO ILI NAPROTIV?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track