SERGEJ I BASTA NA ISPITU ZA POLUFINALE: Na programu revanši četvrtfinala
Foto: AP

LIGA EVROPE

SERGEJ I BASTA NA ISPITU ZA POLUFINALE: Na programu revanši četvrtfinala

Fudbal -

Liga Evrope ulazi polako u završnu fazu, a danas se igraju revanši četvrtfinala ovog takmičenja.

Najinteresantniji duel očekuje se u Austriji, gde će Salcburg ugostiti Lacio i juriti manjak od dva gola iz Rima. Ipak, nebeskoplavi se nadaju da će uspeti da eliminišu domaćine, a Rimljane će ka tom cilju predvoditi srpski reprezentativci Dušan Basta i Sergej Milinković Savić, koji se vratio u tim posle problema s povredom.

- Imamo prednost iz prve utakmice, ali sada nas čeka jedna nova utakmica. Moramo da igramo pametno, a protivnik će imati mnogo motiva da nas pobedi - rekao je trener Lacija Simone Inzagi.

Posle prvih okršaja velike šanse da se domognu polufinala imaju Arsenal, koji je u prvom meču ubedljivo savladao CSKA sa 4:1, i Atletiko Madrid, koji ima dva gola prednosti u odnosu na Sporting. Zanimljiv duel se očekuju između Marseja i Lajpciga. Nemci imaju prednost jednog gola, ali u poslednje vreme u padu su forme, a najbolji pokazatelj je ubedljiv poraz od Leverkuzena sa 4:1 u Bundesligi. Sa druge strane, ni Francuzi ne blistaju, igraju dosta promenljivo, ali veruju da mogu da se plasiraju u polufinale. Ipak, takve ambicije ima i Lajpcig, i sve će dati da se domogne same završnice LE.

Kurir / M. N.

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track