FILIP STOJKOVIĆ: U subotu rešavamo prvenstvo!
Foto: Dado Đilas

Crvena zvezda ne zna za trijumf već šest utakmica

FILIP STOJKOVIĆ: U subotu rešavamo prvenstvo!

Fudbal -

Idemo na pobedu jer želimo titulu, mada će igrači Partizana biti ti koji će morati da nas napadnu, smatra Filip Stojković

Predstojeći 157. večiti derbi u subotu (18.30) ima veliku važnost za fudbalere Crvene zvezde i Partizana.

Prvi pobedom praktično rešavaju pitanje novog šampiona, dok drugi trijumfom unose draž i zanimljivost u plej-of Superlige. Defanzivac crveno-belih Filip Stojković smatra da njegov tim u trećem derbiju ide na pobedu, ali i da će čekati rivala.

Fudbaleri Crvene zvezde su bez pobede u prethodnih šest derbija.

- Imali smo svoje šanse u prethodna dva derbija, nismo ih iskoristili. U trećem idemo na pobedu, da ovu dobru sezonu krunišemo kako treba. Znamo da je naš cilj titula. Nadam se da ćemo već u subotu završiti posao - rekao je Stojković i dodao šta očekuje na utakmici:

- Važno je da smo prvi, ali svakako da treba da pobedimo i obradujemo najbolje navijače na svetu. Pritisak je na njima, mi imamo veliku prednost. Oni će morati da izađu da nas napadnu ako žele da ostanu u igri. A mi ćemo izaći da ne izgubimo. Ko bude bolji, neka pobedi.

foto: Dado Đilas

TAKTIČAR Fudbaler Partizana predviđa

PANTIĆ: ZVEZDA ĆE SE BRANITI

Fudbaler Partizana Danilo Pantić smatra da je u predstojećem derbiju veći pritisak na igračima Crvene zvezde jer mogu izgubiti veliku bodovnu prednost.

- Derbi je uvek utakmica za sebe. Pritisak je na njima, oni imaju šest bodova viška i moraju da ih brane, dok mi nemamo šta da izgubimo, a možemo da dobijemo mnogo - rekao je Pantić i objasnio sa kim je iz redova crveno-belih u najboljim odnosima:

- Kad Radonjić izađe na teren, tu više nema prijateljstva, a samo je rezultat bitan. Očekujem otvorenu utakmicu i šanse na obe strane. Kome bude dan, taj će i pobediti. To je utakmica od velikog značaja, koju je jako lepo igrati i jedva čekam da počne.

Analizirao je i svoje direktne rivale Marka Jankovića i Zorana Tošića.

- Jedan od njih dvojice će na mene. Janković je dobar igrač, jedan od najboljih u Partizanu. Ali, igrao sam i protiv boljih (smeh).

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković biće na stadionu „Rajko Mitić“ i navijaće za Partizan.

- Kad sam bio na okupljanju sa reprezentacijom, bilo je peckanja. Čućemo se sigurno pred derbi, očekujem opet prozivke. Biće na stadionu, raduje me njegov dolazak, pre svega jer je odličan čovek i trener. Častiću ga golom i vodiću ga negde uveče - samouveren je Stojković.

Bezbednost

DVA PRSTENA POLICIJE

Predstavnici Crvene zvezde i Partizana svakog dana pred derbi održavaju sastanke sa vrhom policije, sve u cilju što veće bezbednosti za sve one koji će gledati uživo utakmicu na stadionu „Rajko Mitić“. Kako smo saznali, biće angažovan rekordan broj policajaca koji će biti raspoređen oko stadiona i unutar njega, kao i mnogo redara. Biće organizovan dvostruki prsten kontrole pre ulaska na tribine, a sve će snimati kamere i pratiti helikopter.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) DA LI JE LIGA ŠAMPIONA SINOĆ IZGUBILA SMISAO ILI NAPROTIV?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track