HRVATI KIPTE OD BESA! Umesto spektakla u Madridu,  HRT prenosio uspavanku sa Alijans arene!
Foto: Fonet

kakav propust javnog servisa

HRVATI KIPTE OD BESA! Umesto spektakla u Madridu, HRT prenosio uspavanku sa Alijans arene!

Fudbal -

U hrvatskoj su besni zato što su umesto jedne od najuzbudljivijih utakmica u istoriji Lige šampiona, Real Madrid - Juventus, na svojoj nacionalnoj televiziji (HRT) morali da prate možda i najgoru utakmicu ove sezone - duel Bajerna i Sevilje.

Iako su na Santijago Bernabeu igrala tri reprezentativca Hrvatske, HRT je procenio da je atraktivniji meč na Alijans areni.

"Kako je moguće da utakmica u kojoj ne igra ni jedan Hrvat ima prednost u odnosu na meč na kome nastupaju tri reprezentativca iz startne postave Vatrenih? Zar ne bi trebalo da ta utakmica bude od javnog interesa? HRT je javni servis koji se finansira iz džepova građana i obavezna pretplata nije baš jeftina. Utakmica Reala i Juventusa bila je spektakl na kom je Mario Mandžukić postigao dva gola. Dakle, ova odluka da se na Drugom programu HRT-a prenosi utakmica Bajern - Sevilja, može se jedino okarakterisati kao ogroman propust", prenosi jedan hrvatski portal.

I ljubitelji fudbala u Srbiji bili su besni jer je javni servis umesto spektakla na Santijago Bernabeu prenosio "uspavanku" iz Minhena.

Kurir sport, foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) DA LI JE LIGA ŠAMPIONA SINOĆ IZGUBILA SMISAO ILI NAPROTIV?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track