(VIDEO) ČUKARIČKI IZBUŠIO PARTIZANOVU ODBRANU: Lalatovićev tim u spektakularnom polufinalu razbio crno-bele
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

KUP SRBIJE

(VIDEO) ČUKARIČKI IZBUŠIO PARTIZANOVU ODBRANU: Lalatovićev tim u spektakularnom polufinalu razbio crno-bele

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog kao domaćini su pobedili Partizan 4:2 (2:2) u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.

Za navijača Čukaričkog i neopredeljenog ljubitelja fudbala, meč na Banovom brdu bio je spektakularan, kao malo koji na domaćim terenima.

A za navijače Partizana - još jedna katastrofa! Posle poraza u "večitom derbiju", crno-beli su deklasirani na Banovom brdu.

Utakmica je bila otvorena sa velikim brojem šansi na obe strane, a najjači utisak ostavila je Partizanova odbrana, koja je srljala iz jedne u drugu kardinalnu grešku.

"Nije normalno da primimo ovakvih, neverovatnih četiri gola. Teško je pobediti kad primite četiri gola. U napadu smo stvarali šanse, a defanzivno smo bili katastrofalni", izjavio je trener crno-belih Miroslav Đukić za TV Arenu sport.

Revanš će se igrati 9. maja u Humskoj

Današnju goleadu na Banovom brdu otvorio je Bojić već u drugom minutu za 1:0.

Tim Nenada Lalatovića je dva puta stizao do vođstva u prvom poluvremenu, a crno-beli su oba puta uspevali da izjednače.

Istina, mrežu Čuke prvi je zatresao njen igrač Radić u 20. minutu za 1:1.

Novo vođstvo "brđanima" doneo je Kajević u 40. minutu, a samo četiri minuta kasnije Pantić je majstorijom postavio konačan rezultat prvog poluvremena - 2:2.

U drugom poluvremenu nastavilo se raspadanje Partizanove odbrane, što su iskoristili Bojić da postigne svoj drugi gol danas i u poslednjim trenucima utakmice Mudrinski za konačnih 4:2.

U drugom polufinalu Mačva i Mladost Lučani remizirali su u Šapcu 1:1.

1 / 9 Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

TOK MEČA:

KRAJ - 4:2!

92. minut - 4:2 za ČUKARIČKI! MUDRINSKI! Kardinalna greška Uroševića! Dodao je protivničkom igraču loptu u noge.

90+1. minut - ŠANSA za ČUKARIČKI! Stojanović se našao sam pred golom i šutirao, ali je Jovičić odbranio.

90. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Sjajno je Ivanović prošao kroz odbranu domaćina i kada se našao sam pred Belićem, šutirao je pravo u golmana Čuke, koji je pravovremeno izleteo.

86. minut - Tošić je iz slobodnog udarca gađao pod prečku, ali je golman Belić sjajno intervenisao.

81. minut - Još jedna izmena kod domaćina - Milić je zamenio Belakovića.

81. minut - Šut Pantića za malo pored gola.

75. minut - Menja i Lalatović - izveo je dvostrukog strelca Bojića, a uveo Luku Stojanovića.

71. minut - Ivanović umesto Ožegovića, druga je izmena kod crno-belih.

65. minut - Prva izmena kod gostiju, Janković je ušao umesto Đerleka.

65. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Ponovo Ožegović, pucao je pored gola.

60. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Tošić je izveo prekid, Ožegović na "drugoj statvi" glavom poslao loptu preko gola.

55. minut - 3:2 ZA ČUKARIČKI! BOJIĆ! Kao i kod drugog gola domaćina i sada je napad tekao po levoj strani, počeo ga je Bogosavac, a nastavio Belaković, usledio je centaršut, a Bojić se našao usamljen u šesnaestercu, pa je izvršio rutinsku egzekuciju.

Bojiću je ovo drugi gol na meču.

Kod sva tri pogotka Čukaričkog reakcija Partizanove odbrane bila je katastrofalna.

52. minut - U uvodu drugog dela mirniji ritam nego u prvom.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

foto: Printscreen

44. minut - 2:2 - NOVO IZJEDNAČENJE PARTIZANA! PANTIĆ! Majstorija! Pantić je probacio loptu kroz noge Dociću, time izbacio dvojicu igrača Čukaričkog, ušao u kazneni prostor i zatresao mrežu.

40. minut - 2:1 za ČUKARIČKI! KAJEVIĆ! Sevnula je kontra domaćina, koju je povukao Bogosavac, nastavio Belaković odličnim centaršutem sa levog krila, a Kajević je ostao sam, pa mu nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu. Kao i kod prvog gola "brđana", i sada se odbrana Partizana raspala.

38. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Đerlek se u duelu sa Radićem izborio za poziciju za šut, onda je pucao, a golman Belić je dobro intervenisao.

27. minut - Pantić je dobio udarac u skočni zglob, pa se požalio na bolove, ali je brzo ustao i nastavio da igra.

22. minut - ŠANSA za ČUKARIČKI! Na oštar centaršut Đurić je na "drugoj stativi" za malo zakasnio da ubaci loptu u mrežu.

20. minut - 1:1 - AUTOGOL RADIĆA! Posle kornera, koji je izveo Pantić, pred golom Čukaričkog u duelu su bili Marković i Radić, a domaći igrač je nespretno reagovao i poslao loptu u svoju mrežu.

20. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Od svega crno-beli su dobili samo četvrti korner.

18. minut - Tavamba je šutirao sa ivice kaznenog ptostora, za malo pored gola.

11. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Ponovo posle kornera sa leve strane. Izveo ga je Pantić, Ožegović je bio usamljen u srcu šesnaesterca, ali je loše reagovao glavom.

10. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Posle kornera sa leve strane Tavamba se našao u duelu sa Đurićem u neposrednoj blizini gola, ali nije uspeo da zahvati loptu glavom da bi je sproveo u mrežu.

7. minut - ŠANSA za ČUKARIČKI! Kajević je centrirao, a Mudrinski promašio zicer!

2. minut - 1:0 za ČUKARIČKI! BOJIĆ! Radić je proigrao Bojića, koji je bio brži od Miletića, prevario je i golmana Jovičića i praktično se ušetao u gol...

SASTAVI:

ČUKARIČKI: Belić - Radić, Đurić, Kopitović, Bogosavac - Docić, Drinčić - Belaković, Kajević, Ovusu - Mudrinski. Trener: Nenad Lalatović.

PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, Urošević - Tošić, Zdjelar, Pantić, Đerlek - Tavamba, Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

Sudija: Petar Piper

Ove dve ekipe osvajale su trofej u Kupu u poslednje tri godine - Čuka 2015, kada je u finalu savladala upravo Partizan 1:0, a 2016. i 2017. pehar je pripadao crno-belima.

Partizan i Čukarički sastajali su se dva puta ove sezone u Superligi. U Humskoj nije bilo golova, dok je početkom marta na Banovom brdu slavio tim Miroslava Đukića 2:0.

Đukić: Posle poraza u derbiju u ekipu uđe tuga

Trener Partizana Miroslav Đukić istakao je da nema vremena za tugovanje posle poraza u derbiju od Crvene zvezde 2:1 i gotovo izvesnog gubitka titule, te da se ekipa okreće borbi za trofej u Kupu. "Uvek posle poraza u derbiju, još kad se ne odigra kako treba, u ekipu uđe neka tuga i ona padne psihološki. Ali, nema vremena za tugovanje, očekuje nas bitna utakmica protiv Čukaričkog u borbi za finale Kupa jer želimo trofej", rekao je Đukić.

Prema njegovim rečima, crno-bele očekuje teška utakmica protiv kvalitetnog rivala.

"Nedavno smo ih dobili 2:0 u prvenstvu, ali nije bilo lako. Dali smo golove na početku, pa je posle bilo lakše. Ipak, mi smo Partizan, favoriti smo, pa je možda i bolje što se igraju dve utakmice, jer se tako smanjuje rizik da ekipa koja je na papiru slabija prođe. Međutim, papir je jedno, a teren drugo", poručio je strateg crno-belih.

Šarac: Partizan favorit za osvajanje trofeja

"Očekuje nas težak meč protiv Partizana koji je apsolutni favorit. Ne samo u ovoj utakmici, nego i za osvajanje Kupa", rekao je pomoćni trener Čukaričkog Dragan Šarac.

"Igramo bez Stevanovića i Puškarića koji su dobili crvene kartone protiv Radničkog, zatim i Zorića kojem je na istom meču polomljena vilica. Imamo još nekolicinu povređenih i sa temperaturom. Videćemo pred utakmicu kakva je situacija i ko će uopšte moći da igra. Veoma smo hendikepirani, ali ćemo dati sve od sebe da pokušamo da izvučemo povoljan rezultat", dodao je Šarac.

Šarac je priznao da su dešavanja na meču protiv Radničkog uticala na ekipu.

"Mnogo je energije potrošeno posle te utakmice. Nije im bilo lako, ali ćemo zajedno pokušati da se dignemo koliko možemo i pokušamo barem da ne primimo gol", rekao je Šarac.

Drugi polufinalni par čine Mačva i lučanska Mladost, koji su u Šapcu igrali 1:1.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: partizan.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track