FRKA U GUANGDŽOUU: Piksi u avionu za Pariz!
Foto: Dragan Kadić

Gore društvene mreže u Kini

FRKA U GUANGDŽOUU: Piksi u avionu za Pariz!

Fudbal -

Pasionirani kineski navijač video Dragana Stojkovića na letu za Francusku i to objavio na društvenoj mreži uz pretpostavku da iza svega stoji njegov otkaz klubu.

Srpski stručnjak Dragan Stojković nastavlja da vodi Guangdžou R&F, iako su pojedini mediji u Kini poverovali informaciji s društvenih mreža o njegovom odlasku iz kluba koju je objavio jedan navijač.

Počelo je od bezazlenog posta, a pretvorilo se u lavinu kada je ljubitelj fudbala primetio Piksija na letu za Pariz. Znajući da Guangdžou R&F u subotu igra meč redovnog kola sa Šandungom, to je protumačeno kao razlaz Srbina i kineskog kluba, s kojim je u novembru prošle godine potpisao produženje saradnje.

Šta je istina? Piksi je uz dopuštenje kluba morao da skokne na nekoliko dana do Francuske iz privatnih razloga. Mediji su podigli galamu, pa su i u klubu morali da reaguju objašnjenjem da se sve odvija po dogovoru i da neće biti promena na klupi. Odmah potom, umesto priča o raskidu, usledila su pitanja sportskih portala o tome kako će ekipa funkcionisati bez trenera, međutim, i to je sve regulisano.

Tim će u njegovom odsustvu raditi po dogovorenom programu, a sve će nadgledati pomoćnik u stručnom štabu prve ekipe i trener U23 tima Dejan Govedarica. Pored bivšeg srpskog reprezentativca, Piksiju pomažu Žarko Đurović i njegov saradnik Japanac, s kojim je radio u Nagoji, pa će teret prvenstvenog meča protiv bivšeg kluba Ljubiše Tumbakovića pasti na pleća ovog trenerskog trija.

Inače, frka oko otkaza imala je plodno tlo. Nakon sjajne pobede u prvom kolu nad aktuelnim šampionom i gradskim rivalom Guangdžou Evergrandeom usledio je period loših rezultata, koji je doneo tri poraza. Trenutno zauzimaju sedmo mesto, što će otprilike biti i realan domet kluba s više nego skromnim budžetom.

foto: Privatna Arhiva

VENČANJE NA AZURNOJ OBALI ANJA I IGO, TO SU SRCA DVA

Kako Kurir saznaje, razlog Piksijevog boravka u Francuskoj je svadba mlađe ćerke Anje i njenog dugogodišnjeg partnera Igoa Valentea. Ceremonija gradskog venčanja biće održana na Azurnoj obali, u gradu Antibu, dok je crkveno zakazano za avgust u Beogradu. Anja, koja je u sredu proslavila svoj 27. rođendan, i Igo imaju dvogodišnju ćerku Indiju Rouz.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan našao vezistu, Zvezda već dogovorila prvo pojačanje. Na kome će crveno beli najviše zaraditi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track