FSS BIRA ZVEZDAŠA: Jugović, Karasi, Filipović ili Cvetković!
Foto: FSS

Traži se čelnik crveno-belih

FSS BIRA ZVEZDAŠA: Jugović, Karasi, Filipović ili Cvetković!

Fudbal -

Može biti samo jedan Savez će do početka SP dobiti još jednog potpredsednika. U izboru su Vladimir Jugović, Zoran Filipović, Vladimir Cvetković i Stanislav Karasi

Četiri kandidata su u igri za jedno mesto.

Fudbalski savez Srbije gotovo sigurno će u narednih nekoliko nedelja imenovati još jednog potpredsednika. Izbor je napravljen. Vladimir Jugović, Zoran Filipović, Vladimir Cvetković i Stanislav Karasi su legende Crvene zvezde sa kojima FSS pregovara o novoj funkciji, saznaje Kurir.

Trenutno su na mestima potpredsednika FSS Dragomir Lazović, prvi čovek Javora, i dvojica legendi Partizana Savo Milošević i Nenad Bjeković. Upravo je posle izbora Bjekovića Kurir prvi u Srbiji napisao da će FSS uskoro imenovati još jednog najbližeg saradnika predsedniku Saveza Slaviši Kokezi, i to iz redova Crvene zvezde. Uticajni fudbalski radnik Milovan Đorić otkrio je tada da ljudi sa Terazija uveliko rade na tom pitanju.

- Normalno je da pored dvojice legendi Partizana u užem krugu funkcionera Saveza bude i neko iz Crvene zvezde. FSS ima želju da Vladimir Jugović, Zoran Filipović, Vladimir Cvetković ili Stanislav Karasi prihvate tu funkciju. Sva četvorica imaju težinu i poštuje ih zvezdaška javnost, a izbor jednog od njih bio bi dobar zamajac reprezentaciji Srbije za euforiju i pozitivnu atmosferu pred početak Mundijala u Rusiji - kaže izvor Kurira iz vrha FSS.

KANDIDATI ZA POTPREDSEDNIKA

Vladimir Jugović (48)

Dugi niz godina živi u Beču. Član je zlatne generacije Crvene zvezde iz Barija i Tokija 1991. godine. Jedini je Srbin koji je bio prvak Evrope i sveta sa dva različita kluba, Crvenom zvezdom i Juventusom. Poslednji put je bio angažovan u srpskom fudbalu kao potpredsednik Crvene zvezde 2008.

foto: Marina Lopičić

Zoran Filipović (65)

Bio je napadač, a kasnije i trener Crvene zvezde. Sa 39 postignutih golova (51 utakmica) najbolji je jugoslovenski strelac u evrokupovima (12 golova u Kupu šampiona, devet pogodaka u Kupu pobednika kupova i 18 golova u Kupu UEFA). Bio je pomoćnik bivšem selektoru Slavoljubu Muslinu i prvi selektor Crne Gore.

foto: Dado Đilas

Vladimir Cvetković (77)

Zlatnim slovima ostaće u istoriji Crvene zvezde. Finansijski arhitekta uspeha crveno-belih u Bariju i Tokiju. Posle sramnog hapšenja 2008. nije se pojavljivao u javnosti. Ima zdravstvenih problema, a poslednji put kada je bio na stadionu Zvezde doživeo je ovacije u medija centru.

foto: Zorana Jevtić

Stanislav Karasi (72)

Za Crvenu zvezdu je odigrao 334 utakmice i dao 130 golova, a bio je jedan od ključnih igrača čuvenog trenera Miljana Miljanića. Ostaće i upamćen po tome što je stan koji je dobio od Crvene zvezde vratio klubu. Tada je važio slogan „Imaš kuću, vrati stan“. I on je to učinio!

foto: Dragana Udovičić

Kurir / S. Mališić - A. Radonić

Foto: FSS, Nebojša Mandić, Dado Đilas, Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track