HEKTOR KAO PODOLSKI: Nemac ostaje u Kelnu uprkos tome što je klub u zoni ispadanja
Foto: Fonet AP

NE NAPUŠTA JARČEVE

HEKTOR KAO PODOLSKI: Nemac ostaje u Kelnu uprkos tome što je klub u zoni ispadanja

Fudbal -

Nemački fudbalski reprezentativac Jonas Hektor produžio je ugovor sa Kelnom do 2023. godine, uprkos tome što je ekipa blizu ispadanja iz Bundeslige.

Hektor, iako su "jarčevi" na dnu tabele i izvesno odlaze u Cvajtu, nije želeo da iskoristi izlaznu klauzulu, već je da dve godine više potpisao novu saradnju.

Ovaj 27-godišnji levi bek takav potez obrazložio je da duguje Kelnu jer mu je omogućio da preko četvrte lige stigne do dresa reprezentacije.

"Vezan sam za klub i osećam se odlično u Kelnu. Ne bih imao problem da odem u drugi klub na kraju sezone, ali to ne bi bilo ispravno. Odluka je jasna, pripadam Kelnu i želim da u novu sezonu uđem sa istim saigračima i navijačima", rekao je Hektor za klupski sajt.

Zanimljivo da se svojevremeno na isti korak odlučio i ljubimac kluba i celog grada Lukas Podolski, takođe kada je Keln ispao u drugu nemačku ligu u trenutku kada je bio reprezentativac.

Hektor je član Kelna već osam godina, odigrao je 187 utakmica i bio deo tima i u Cvajti, ali i u Ligi Evrope gde ga Crvena zvezda pobedila dva puta po 1:0.

Ove sezone Keln beleži loše rezultate u Bundesligi i tri kola pre kraja nalazi se pred "nemogućom misijom" jer ima čak osam bodova manje od Frajburga koji je na mestu za baraž.

kurir.rs / Tanjug

foto: Fonet AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) HULIGANI TUKLI POLICIJU U BEOGRADU, IGRAČE U SPLITU..! Ima li fudbal smisla u našem regionu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track