(FOTO) VANREDNO STANJE U LIVERPULU UOČI LIGE ŠAMPIONA: Policija u velikom strahu! Romin bus treba da prođe proz horde huligana
Foto: Reuters

pakleno

(FOTO) VANREDNO STANJE U LIVERPULU UOČI LIGE ŠAMPIONA: Policija u velikom strahu! Romin bus treba da prođe proz horde huligana

Fudbal -

U četvrtfinalu Lige šampiona autobus sa igračima Mančester sitija , na putu do enfilda, gađan je bocama, bakljama, kamenjem... Istim putem danas će proći i italijanski fudbaleri.

Sitijev put prema Enfildu pretvorio se u pravi pakao. Kamenje, boce, baklje, sve je letelo prema busu koji je među gomilom Liverpulovih navijača. Policija na motorima bila je nemoćna, ali srećom niko nije stradao.

''Ovim putem obaveštavamo sve naše navijače da će Romin autobus proći Arkles Laneom, blizu Enfilda. Takođe, podsećamo naše navijače da ne gađaju gostujući autobus i ne koriste baklje i ostala pirotehnička sredstva jer bi naš klub mogao biti oštro kažnjen zbog toga'', stoji u saopštenju Liverpula.

Uobičajna ruta kojom gosti dolaze na Enfild ide iz Titanic hotela, potom se skreće desno na Walton Lane, pa se proilazi pored paba King Harry i pravac Enfild. Ipak kako su na taom putu trenutno radovi, Siti je koristio drugu rutu i ozbilj o nadrljao. Policija je u strahu da se to ne ponovi i na ovom meču.

''Navijači, molimo vas pokažite poštovanje prema gostima, onako kako i zaslužuju. Mi smo rivali na terenu, ne izvan njega. Pokažimo svetu kakve divne navijače ima Liverpul. Kada krene slika sa Enfilda pevajte iz sve glasa. Molim vas, ne napdajte autobus sa igračima Rome, '' rekao je trener Klop.

Igrači Liverpula počeli su da pristižu na trenig kamp, gde će ručati, pa potom će ići na sastanak sa Klopom, pa na popodnevni odmor. Među prvima stigao je Mohamed Salah u novom Mercedesu GLC Coupe, koji vredi čak oko 100.000 evra.

Kurir sport

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track