ČUVAJ SE, UMETNIČE! Šokirani meštani Slatine poručuju: Pronaći ćemo crtača penisa!
Foto: Kurir/Denis Čeković

Crtež na terenu fk slatina uzburkao selo

ČUVAJ SE, UMETNIČE! Šokirani meštani Slatine poručuju: Pronaći ćemo crtača penisa!

Fudbal -

Čelnici FK Slatina, ali i meštani tog sela pored Čačka sumnjaju da im se ovim činom neko osvetio i najavljuju otkrivanje počinilaca.

Muški polni organ iscrtan preko celog terena fudbalskog kluba Slatina iz istoimenog sela kod Čačka i dalje izaziva nevericu u ovom kraju, ali i celoj Srbiji.

Meštani i sportski radnici su u čudu kako je neko uspeo da nacrta to "umetičko delo", koje se jasno vidi samo iz vazduha, ali ne sa samog terena i tribina. U upravi FK Slatina kažu da zbog sramote narednu utakmicu najverovatnije neće igrati na ovom stadionu, a zasad se samo nagađa da li je ovo delo čin osvete ili neslana šala.

foto: Kurir/Denis Čeković

- Sve se dogodilo u noći između nedelje i ponedeljka. Pretpostavljamo da je neko, najverovatnije ručnom kantom za prskanje voća i smešom koja uništava sve travnate biljke, iscrtao muški polni organ veličine preko 50 metara. Svi smo šokirani i u neverici, prosto je neverovatno da neko tako precizno i slikovito nacrta nešto tako, u tim dimenzijama. Već narednog vikenda, u subotu i nedelju, imamo dve utakmice, radi se o derbijima i nepristojno je da igramo na takvom stadionu - kazao je član uprave kluba iz Slatine Nemanja Đorđević, dok je Milanko Tomović, član uprave kluba, dodao:

- Šokirani smo! Još uvek nam nije jasno kako je neko s tolikom preciznošću mogao da iscrta teren preparatom koji je vrlo otrovan. Za to je trebalo vreme i šablon po kome bi se radilo a da pritom niko ništa ne primeti. Trebaće meseci da trava ponovo izraste. Uveren sam da će se otkriti ko je ovo uradio. Prema mišljenju poznavalaca sportskih prilika iz ovog kraja, nepristojna "kreacija" zasad nepoznatog autora mogla bi da bude i čin osvete, što nije retkost u sportskim potkusurivanjima van terena. Da je fudbal, bar kada je reč o malim čačanskim klubovima kraj Morave, zaista "više od igre", svedoče brojni raniji primeri kada su se protivnički timovi namirivali zbog ukradenih bodova, ili kako je prolazio sudija koji je za prase u gepeku "namestio" rezultat.

foto: Kurir/Denis Čeković

- Ljubitelji fudbala još pamte scene od pre nekoliko godina, kada su navijači sudiju jurili kroz žito jer se iz aviona videlo da je namestio utakmicu i poklonio bodove gostima. Samo on je video prekršaje za tri penala koje je svirao. Navijači i oštećeni fudbaleri su jednom davno "namirili dušu" tako što su krojačima rezultata utakmice namazali kvake na automobilima katranom. Tek posle nekoliko meseci su se pojavile novčanice zamazane smolom, za koje smo svi znali čije su - priča meštanin Slatine, koji priznaje da ovakvu sramotu selo ne pamti.

foto: Kurir/Denis Čeković

Istragu vodi policija, ali i meštani

Pored policije, istragu o tome ko je preparatom skoro u milimetar "obeležio" teren vode i meštani, ljubitelji fudbala s obe strane Morave. Inače, na ovom stadionu, koji važi za jedan od najlepših seoskih igrališta, nastupaju dva kluba: FK Slatina iz Slatine i FK Mršinci iz istoimenog sela.

Denis Čeković, foto: Kurir/Denis Čeković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Evo kako Partizan želi u Evroligu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track