(VIDEO) LUDNICA KAKVA SE NE PAMTI: Inter napravio preokret sa igračem manje, Juventus pobedio golovima u poslednjim minutima
Foto: Reuters

NEVEROVATAN DERBI ITALIJE

(VIDEO) LUDNICA KAKVA SE NE PAMTI: Inter napravio preokret sa igračem manje, Juventus pobedio golovima u poslednjim minutima

Fudbal -

Fudbaleri Juventusa pobedili su Inter na "Đuzepe Meaci" posle neverovatnog "Derbija Italije" - 3:2.

Šestostruki uzastopni šampion bio je na ivici ambisa, ali je do trijumfa došao golovima u poslednjim minutima lude utakmice.

"Stara dama" je povela, a "neroazuri" su napravili preokret sa igračem manje. Ipak, Juventus je u finišu došao do celog plena.

Juventus je ostao na prvom mestu sa 88 bodova i zadržao odstojanje u odnosu na Napoli (84), koji sutra igra sa Fiorentinom.

Inter gubi dah u borbi za mesto u Ligi šampiona, jer je ostao na 66 bodova, dok četvrtoplasirani Lacio ima bod više i meč manje.

Derbi 35. kola Serije A odigran je u naelekrisanoj atmosferi.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri ostavio je Paula Dibalu na klupi, ali je ipak "stara dama" povela već u 13. minutu kada je Daglas Kosta "probušio" Samira Handanoviča.

Samo dva minuta kasnije Urugvajac Marijan Vesino je namerno zgazio Marija Mandžukića, pa mu je sudija Danijele Orsato pokazao direktan crveni karton.

Mreža Intera se zatresla i u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je Blaz Matuidi savladao Handanoviča, ali je korišćenjem VAR-a taj gol poništen, jer je Francuz bio u ofsajd poziciji.

Inače, to je bio treći put na meču da se koristi video tehnologija, jer ju je Orsato konsultovao i kod gola Daglasa Koste i kod isključenja Vesina.

Inter je u 52. minutu došao do izjednačenja i to iz prve prilike na meču. Žoao Kanselo je izveo prekid sa desne strane, a Mauro Ikardi glavom poslao loptu u mrežu.

Gonzalo Iguain je u 63. minutu propustio šansu da vrati prednost Juventusu, pa je dva minuta kasnije stigla kazna. Vođstvo domaćinu doneo je igrač gostiju - Andrea Barzalji, koji je sa dva metra, posle oštrog centaršuta Ivana Perišića, ubacio loptu u svoju mrežu.

A onda je usledio furiozni finiš tima Masimilijana Alegrija.

U 87. minutu Huan Kvadrado je posle duge akcije izjednačio, a u 89. je Gonzalo Iguain, posle prekida rezerviste Dibale, sa dva metra glavom postigao gol za konačnih:

Inter - Juventus 2:3!

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track