KURIR OTKRIVA: Saša Ilić preuzima Partizan!
Foto: Dado Đilas

promena statuta zbog kapitena

KURIR OTKRIVA: Saša Ilić preuzima Partizan!

Fudbal -

Odbor za hitna pitanja crno-belih naložio potpredsedniku Vuletiću da formuliše u statutarnom smislu delatnost koja će preći u nadležnost kapitena Saše Ilića po završetku igračke karijere.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Profesor Vladimir Vuletić za naš list otkriva da je od rukovodstva dobio mandat da uredi pravni okvir za novu Ilićevu ulogu u klubu.

"Odbor za hitna pitanja mi je naložio da formulišem u statutarnom smislu delatnost koja će preći u nadležnost Saše Ilića kada završi karijeru. Sad već sa sigurnošću mogu reći da će naš kapiten imati široka ovlašćenja u bavljenju sportskim pitanjima i biti u tesnoj vezi sa sportskim direktorom i Odborom za hitna pitanja. Drugim rečima biće uključen u rad najužeg dela rukovodstva", kaže Vuletić.

foto: Partizan.rs

Vuletić nije želeo da precizira kada će doći do izmena u Statutu.

"Očekujte da ćemo izaći sa respektabilnom ponudom pred Sašu Iliću jer on je zaslužio to od Partizana, kojem je mnogo dao. I njemu je Partizan, takođe, dao i tek će mu dati.

Dejan Petković

Foto: Dado Đilas

Paralela Partizanov Toti

Paralela sa Romom nije bez osnova, ali švajcarski model još bolje objašnjava buduće nadležnosti Saše Ilića. - Da, on će biti Partizanov Toti ili, što je još bliže boljem objašnjenju, biće nešto poput Kristijana Karmebea u Jang bojsu. Imali smo priliku da se susretnemo sa predstavnicima švajcarskog kluba, koji su angažovali Karambea, samo što će Ilić imati značajnije nadležnosti. Neće biti ništa na reč, ni izmišljanje funkcija", kaže Vuletić.

Saša Ilić / Igrao protiv najvećih svetskih zvezda

* Rođen 30. decembar 1977. u Požarevcu * U Partizan došao 1986. godine kao devetogodišnji dečak * Za crno-bele odigrao 408 mečeva i dao 126 golova * U periodu od 2004. do 2010. igrao još za Seltu, Galatasaraj, Salcburg i Larisu * Za reprezentaciju nastupao 37 puta i dao četiri gola * Igrao protiv najvećih svetskih fudbalera - Zidana, Bekama, Ronalda, Širera, Kana...

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ronaldo ili Mesi? Ovo je definitivni odgovor na pitanje ko je bolji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track