(VIDEO) ROSONERI DRŽE KORAK ZA EVROPOM: Milan bolji od Bolonje, nova pobeda Spala
Foto: EPA/Daniel Del Zennaro

serija a

(VIDEO) ROSONERI DRŽE KORAK ZA EVROPOM: Milan bolji od Bolonje, nova pobeda Spala

Fudbal -

Fudbaleri Milana pobedili su danas na gostujućem terenu Bolonju sa 2:1, u utakmici 35. kola italijanskog prvenstva i zadržali šanse za plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Milan je poveo u 34. minutu golom Hakana Čalhanoglua, a prednost je udvostručio Djakomo Bonaventura u prvom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena, na dodavanje Čalhanoglua. Gol za Bolonju postigao je Sebastijan De Majo u 74. minutu.

"Roso-neri" su sedmi na tabeli sa 57 bodova i imaju bod manje od Atalante na šestom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa. Bolonja je 12. na tabeli sa 39 bodova.

Fudbaleri Spala osvojili su važne bodove u borbi za opstanak, pošto su na gostovanju pobedili Veronu sa 3:1.

Verona je povela u 13. minutu golom Matije Velotija, a izjednačio je Mohames Fareš autogolom u petom minutu nadoknade prvog poluvremena. Vodeći gol za Spal postigao je Felipe u 72. minutu, a pobedu je obezbedio Jasmin Kurtić golom u trećem minutu nadoknade vremena.

Spal je posle šeste pobede u prvenstvu izašao iz zone ispadanja, zauzima 17. mesto sa 32 boda i ima bod više od Kjeva, koji je prvi ispod crte. Verona je pretposlednja sa 25 bodova i čeka je teška borba za opstanak.

Atalanta je kao domaćin pobedila Djenovu sa 3:1 i zadržala šesto mesto na tabeli, Sampdorija je sa 4:1 u Djenovi pobedila Kaljari, dok je Benevento osvojio bod protiv Udinezea, 3:3.

Kasnije igraju Fiorentina-Napoli i Torino-Lacio.

Kurir sport/Beta

Foto: EPA/Daniel Del Zennaro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track