ZVEZDIN HEROJ: Sa štakama sam skakao posle svakog gola!
Foto: photogeneva.com

Branko Jovičić za Kurir

ZVEZDIN HEROJ: Sa štakama sam skakao posle svakog gola!

Fudbal -

Branko Jovičić bio je ključni igrač crveno-belih u pohodu na Ligu Evrope, a onda ga je teška povreda odvojila od terena.

Momak iz Raške sada se sjajno oseća, povreda je prošlost, a proslava titule sadašnjost i budućnost!

foto: Dado Đilas

"Iza mene je baš mučan period. Ipak, uz sjajne saigrače, ljude iz kluba i navijače sve sam lakše podneo. Dobio sam milion poruka posle operacije stopala. Svaki dan su me zvali saigrači i bodrili. Naravno, i ja sam njih bodrio i sa štakama skakao iza gola posle svakog gola i pobede. U tim trenucima, pred severnom tribinom, maltene zaboraviš na povredu, samo se prepustiš slavlju, a hvala bogu, bilo je dosta prilika za radovanje. Pokazali smo da se borimo svi za jednog, jedan za sve i evo nas na pred šampionskim tronom. Jedva čekam proslavu titule na našem stadionu, a jednog dana kada budem podvukao crtu, biće mi drago što sam bio deo istorije velike Crvene zvezde", u dahu je pričao Branko Jovičić na početku razgovora za Kurir.

Sjajni fudbaler ne zadovoljava se titulom, ima još veće ambicije.

"Potrudićemo se da sledeća stanica bude Liga šampiona. Pokazali smo da možemo da se nosimo s jakim rivalima u Ligi Evrope, pa zašto ne bismo pokušali da nešto uradimo i u Ligi šampiona. Naravno, nije lako ući u to takmičenje, poznato je da Zvezda tamo nije bila još od Barija 1991. A pošto smo kao klub posle 25 godina dočekali proleće u Evropi, red je da sada posle toliko godina u|emo u najjače evropsko takmičenje", jasan je Bakula, kako ga od milja zovu.

Goran Anđelković

FOTO: FK Crvena zvezda

Zbog Zvezde odbio ruske milione

Branko Jovičić je prošlog leta bez razmišljanja napustio bogati ruski klub Amkar kako bi ispunio dečački san i došao u Zvezdu. "Nudili su mi duplo veću platu, dobijao sam milionske ponude od ostalih klubova iz Rusije, ali kada je stigao poziv Zvezde, nisam razmišljao. Srce me je odvuklo u klub koji volim i srećan sam zbog svega. Često je kod profesionalaca novac primaran za izbor klubova, dok je moj moto da ne jurim po svaku cenu za parama. Mnogi su rekli kasniće ti plata, ali znam da Zvezda neće ostati dužna. Mi smo jedna srećna crveno-bela porodica", istakao je Jovičić.

Branko Jovičić Rođen: 18. marta 1993. u Raškoj Klubovi: 2012-2014. Borac (47/0) 2014-2017. Amkar (58/4) 2017-? Crvena zvezda (8/1)

Bata Radulović Znao sam da će se Branko vratiti još jači!

Ključnu ulogu u ekspresnom povratku na teren Branka Jovičića odigrao je i legendarni kondicioni trener Bata Radulović. Čovek kome je i Arsen Venger čestitao prilikom gostovanja Arsenala u Beogradu kaže da je verovao u brz oporavak Bakule.

foto: Instagram

"Ako su dvojica, u našem slučaju trener i igrač, jednodušne osobe po trenažnom karakteru, žutu zemlju pretvaramo u zlato. Ako budemo svako za sebe, i žuto zlato pretvorićemo u prah. U našem slučaju obojica žutu zemlju pretvaramo u zlato", jasan je Bata Radulović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track