KRVAVI NOVAC KLANA OSMANI PERE SE U SRBIJI: Parama od prodaje igrača finansiraju cepanje države! EKSKLUZIVNI SERIJAL U KURIRU "FUDBALSKA MAFIJA"!
Foto: Beta, Ilustracija

O OVOME SAMO KURIR SME DA PIŠE!

KRVAVI NOVAC KLANA OSMANI PERE SE U SRBIJI: Parama od prodaje igrača finansiraju cepanje države! EKSKLUZIVNI SERIJAL U KURIRU "FUDBALSKA MAFIJA"!

Fudbal -

Albanska mafija, predvođena klanom Osmani, kontroliše većinu dešavanja u srpskom fudbalu i preko naših klubova pere novac od trgovine drogom i oružjem.

Pripadnici ove mafije učestvuju u transferima srpskih igrača u svetske klubove, zarađuju milione evra, a potom deo tog novca koriste za finansiranje ekstremista koji zagovaraju otcepljenje delova Srbije, ekskluzivno otkriva Kurir nakon uvida u izveštaj domaćih bezbednosnih službi!

foto: Profimedia

U pomenutom izveštaju se otkriva i da je ozloglašena albanska kriminalna grupa blisko povezana sa stranim obaveštajnim službama, pre svega sa Hrvatskom obaveštajnom službom (HOS) i Nemačkom obaveštajnom službom (BND). HOS i BND su članove klana Osmani vrbovali kako bi preko njih ostvarili određene interese i bili prisutni u srpskoj javnosti.

- Albanska mafija i strane obaveštajne službe prisutni su u svim većim srpskim fudbalskim klubovima. Zna se inače da su poslovi kojima se bavi albanska mafija vezani za trgovinu narkoticima, oružjem i eksplozivnim napravama, trgovinu belim robljem, prostitucijom i zelenašenjem. Naše službe sumnjaju i istražuju informacije da je glavni operativac albanske mafije za poslove u srpskom fudbalu zapravo fudbalski menadžer Falji Ramadani, koji je, kako se govori, godina veoma blizak sa članovima porodice Osmani - navodi sagovornik Kurira iz bezbednosnih službi i podseća da je Ramadani vlasnik agencije „Lijan sports“ sa sedištem u Berlinu i predstavništvom u Beogradu.

foto: Shutterstock

Ramadanijeva agencija je prethodnih godina imala mnoštvo klijenata u srpskim klubovima, dok danas kontroliše šestoricu prvotimaca Partizana i, zanimljivo, nijednog u Crvenoj zvezdi, koja poslednjih godina više ne posluje s pomenutim menadžerom.

Naš sagovornik, koji je do detalja upoznat s načinom rada albanske mafije kroz fudbalske klubove, kaže da se u tom poslu vrte milioni evra. Deo tog novca, otkriva on, odlazi i na finansiranje ekstremnih grupa koje se zalažu za cepanje Srbije, odnosno izdvajanje Kosova i Sandžaka iz njenog sastava.

- Pripadnici albanske mafije učestvuju u transferima igrača iz najpoznatijih domaćih u svetske klubove. Kupuju i ekonomska i federativna prava za igrače. Oni u svakom klubu imaju svoje ljude, tu se okreću milioni... Pere se krvavi novac, zarađen od droge, zelenašenja, trgovine oružjem. Deo novca Albanci potom izdvajaju za finansiranje ekstremista, koji imaju cilj da se od Srbije otcepe jug i Raška oblast - otkriva naš sagovornik.

Ramadani nije odgovarao na naše poruke i pozive.

foto: Beta, Profimedia

Hrvatska veza

BLISKI S KARAMARKOMI TUĐMANOM

U izveštaju bezbednosnih službi u koji smo imali uvid navodi se i da su neki članovi klana Osmani povezani s bivšim hrvatskim premijerom i ministrom MUP Hrvatske Tomislavom Karamarkom, kao i da su finansirali predsedničku kampanju bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića. Tvrdi se i da su u odličnim odnosima s Miroslavom Tuđmanom, sinom pokojnog predsednika Hrvatske Franje Tuđmana i bivšim šefom Hrvatske obaveštajne službe (HOS).

ČINJENICE

O KLANU OSMANI

  • Vođe su trojica braće Osmani
  • Poreklom su iz kosovskog sela Košare
  • Svojevremeno emigrirali u Hamburg
  • Vrlo brzo su se infiltrirali među tamošnje najbogatije ljude
  • Danas se o njima govori kao o „vrhu albanske kriminalne piramide“
  • Povezivani sa mnogim političarima iz regiona
  • Bave se trgovinom drogom, oružjem...
foto: Beta

Ko je Falji Ramadani

NEFORMALNI VLADAR SRPSKOG FUDBALA

Falji Ramadani, vlasnik agencije „Lijan sports“, retko se eksponira u javnosti, a tek ponekad oglašavao se u medijima, i to uglavnom reagujući na brojne optužbe o otimačini najtalentovanijih igrača.

U pitanju je neformalni vladar srpskog fudbala, a klub s kojim najviše sarađuje je Partizan, u koji godinama investira. U vreme mandata Siniše Mihajlovića na klupi reprezentacije Srbije Ramadani je optuživan da sastavlja ekipu „orlova“.

Metodi po kojima Ramadani posluje uglavnom se vezuju za odabrane klubove, o čemu će Kurir detaljnije pisati u nastavku serijala.

foto: Dado Đilas

Marko Nicović

IMAJU LJUDE U SVIM KLUBOVIMA

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije, kaže za Kurir da je albanska mafija godinama prisutna u srpskoj javnosti i ističe da ona blisko sarađuje i sa ljudima iz srpskog kriminalnog miljea. Posebno im je zanimljiv fudbal:

- Albanska mafija bukvalno pere novac preko klubova i srpskog fudbala. Fudbal im je zanimljiv jer su tu najslađe „crne pare“. Rukovodstva u velikom broju klubova su zapravo u rukama mafijaša. Ta rukovodstva dobijaju samo deo procenta od zarada, što je mrvica onoga što uzme mafija.

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Ilustracija,Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track