NICOVIĆ ZA KURIR: Albanska mafija ima ljude u svim srpskim klubovima
Foto: Dado Đilas

Bivši načelnik bG policije o pranju novca preko domaćeg fudbala

NICOVIĆ ZA KURIR: Albanska mafija ima ljude u svim srpskim klubovima

Fudbal -

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije, kaže za Kurir da je albanska mafija godinama prisutna u srpskoj javnosti i ističe da ona blisko sarađuje i sa ljudima iz srpskog kriminalnog miljea.

Posebno im je zanimljiv fudbal:

"Albanska mafija bukvalno pere novac preko klubova i srpskog fudbala. Fudbal im je zanimljiv jer su tu najslađe „crne pare“. Rukovodstva u velikom broju klubova su zapravo u rukama mafijaša. Ta rukovodstva dobijaju samo deo procenta od zarada, što je mrvica onoga što uzme mafija", poručuje Nicović.

Podsetimo, albanska mafija, svoj krvavi novac stečen trgovinom drogom i oružjem, ali i fudbalskim transferima srpskih igrača, "pere" u Srbiji, a velikim delom tih para finansira cepanje države, ekskluzivno saznaje Kurir nakon uvida u izveštaj domaćih bezbednosnih službi!

Kurir u ekskluzivnom serijalu "Fudbalska mafija", otkriva kako albanska kriminalna organizacija, predvođena klanom Osmani, kontroliše većinu dešavanja u srpskom fudbalu, na koji način su preuzeli deo vlasti u našim najvećim fudbalskim klubovima, kako kontrolišu transfere fudbalera i ostvaruju milionsku zaradu...

(Kurir.rs/EK/Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ronaldo ili Mesi? Ovo je definitivni odgovor na pitanje ko je bolji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track