OTKRIVAMO: Paklen put Zvezde do Lige šampiona
Foto: Crvena zvezda

teško Crveno-belima

OTKRIVAMO: Paklen put Zvezde do Lige šampiona

Fudbal -

Prvak Srbije u kvalifikacijama za Ligu šampiona mora da krene od prvog kola, a siguran je nosilac samo na startu.

Ovosezonske igre u Ligi Evrope pokazale su da ovaj tim crveno-belih ima kvalitet i da bi uz nekoliko pojačanja mogao i da napadne elitno takmičenje.

Međutim, zbog nešto slabijeg koeficijenta i činjenice da je UEFA menjala pravila za Ligu šampiona, taj poduhvat biće izuzetno težak.

Crvena zvezda će kao šampion Srbije krenuti iz prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u kojem će se naći 34 tima. Sa klupskim koeficijentom 10.750, Zvezda je sigurna među nosiocima, što znači da izbegava timove poput Seltika, Astane, Bate Borisova, Karabaga, Rozenborga, Ludogoreca...

U drugom kolu kvalifikacija Zvezda verovatno neće biti nosilac, mada ni to nije isključeno. Da bi se to desilo, Legija ne sme da osvoji titulu u Poljskoj, Steaua u Rumuniji, Apoel na Kipru i Maribor u Sloveniji. Za Zvezdu je neophodno da se dese makar tri od te četiri stvari. Kao i da Hapoel Ber Ševa i Brondbi zadrže prednosti u prvenstvima Izraela i Danske.

Ako se prođe drugo kolo, ide se u treće, i tu Zvezda sigurno neće biti nosilac. Potencijalni rivali su najbolji nosioci iz drugog kola poput Ludogoreca, Seltika, Steaue, plus Salcburg i PSV Ajndhoven, koji se uključuju. U četvrtom kolu u igru ulaze Jang bojsi iz Švajcarske i prvak Češke Viktorija.

Aleksandar Radonić

FOTO: FK Crvena zvezda

Drugo kolo najteže Olimpija iz Ljubljane ili Seltik

Ako Crvena zvezda bude povlašćena u drugom kolu kvalifikacija, kao najteže protivnike imaće Kluž, Leh, Apolon, Olimpiju, odnosno Hapoel Ber Ševu, Rozenborg, Helsinki, šampione Mađarske, BiH, Slovačke i Albanije. Ako ne bude nosilac, može na Seltik, Ludogorec, Bate Borisov, Dinamo iz Zagreba, Karabag, Šerif, Malme, Astanu...

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Evo sa kojim igračima Zvezda trenutno pregovara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track