OPLEO PO SRBINU Marfi: Buvač u Arsenalu? Zaista smešno za jedan takav klub!
Foto: Reuters

NE SLAŽE SE

OPLEO PO SRBINU Marfi: Buvač u Arsenalu? Zaista smešno za jedan takav klub!

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Liverpula Deni Marfi izjavio je da bi dolazak srpskog trenera Željka Buvača u Arsenal na kraju sezone bio smešan potez u odnosu na renome koji ima londonski klub.

Buvač je početkom nedelje napustio Liverpul i prekinuo 17 godina dugu saradnju sa menadžerom Jirgenom Klopom, a već sutradan banjalučki portal Pravda je preneo da je to učinio kako bi na leto zamenio Arsena Vengera u Arsenalu.

"Za mene bi bilo neverovatno da na čelo Arsenala postavim čoveka koji nikog samostalno nije vodio. To bi zaista bilo smešno za jedan takav klub", izjavio je Marfi za Skaj Sport.

Nekadašji engleski reprezentativac i član Liverpula od 1997. do 2004. godine nije želeo da ospori Buvačovu inteligenciju i poznavanje menadžerskog posla, ali je istakao da nije isto biti prvi ili drugi na klupi jednog kluba.

"Nije bitno koliko si inteligentan i šta si uradio, jer nije isto biti prvi trener ili pomoćnik. Ipak, postoje izuzeci, ali u Arsenalu ih je teže dostići budući da je to klub koji se bori za povratak u Ligu šampiona", rekao je Marfi.

Navode Pravde potvrdili su i brojni mediji sa Ostrva, među kojima i Skaj Sport, da je Buvač ozbiljan kandidat za klupu Arsenala.

kurir.rs / Tanjug

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Evo sa kojim igračima Zvezda trenutno pregovara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track