TO SRBINE! Mažić sudi finale Lige šampiona ili Lige Evrope!
Foto: Reuters

Naš arbitar najozbiljniji kandidat za najvažnije mečeve

TO SRBINE! Mažić sudi finale Lige šampiona ili Lige Evrope!

Fudbal -

Svetski, a naš! Bivši sudija Zoran Petrović smatra da su Milorad Mažić i njegovi pomoćnici zaslužili da dele pravdu na mečevima Real - Liverpul u Kijevu ili Atletiko - Marsej u Lionu

Bivši sudija Zoran Petrović veruje da bi srpski arbitar Milorad Mažić mogao da sudi finale Lige šampione ili Lige Evrope, jer to zaslužio dosadašnjim vođenjem utakmica u ovim takmičenjima. Po njegovim rečima u prilog našem deliocu pravde ide i to što je suđenje u polufinalnim mečevima bilo loše.

- Mažić sigurno spada u najuži krug sudija koji će suditi jedno od ta dva finala. Ako ne bude vodio Ligu šampiona, verujem da će deliti pravdu u Ligi Evrope. Mislim da mu ide na ruku i to što suđenje u polufinalnim okršajima u oba takmičenja bilo ispod svakog očekivanja. Videćemo kako će odrediti komisija, ali verujem i nadam se da će Mažić biti akter u nekom od ova dva finala - kazao je Petrović.

Bivši sudija nije hteo da previše komenatriše suđenje, jer je i dalje član UEFA, ali je istako da je moglo da bude bolje. - Ne smem da komenatrišem, ali odluke sudija su bile krajnje diskutabilne, da ne koristim neku drugu reč. U svakom slučaju niko nije zadovljan onim što su arbitri pokazali u polufinalnim okrašjima u Ligi šampiona. Moram da budem iskren da se arbitri nisu proslavili u tim duelima.

Zoran Petrović ipak veruje da će u finalu sudije biti na nivou na kojem se očekuju da budu u najvažnijim utakmicama u sezoni. - Naravno da će biti na velikom pritisku, ali oni moraju da pokažu da su najbolji. Tenzije ima u svakom prvenstvu i svakoj utakmici, i toga su oni svi svesni - zaključio je Petrović.

Presudan ljudski faktor Protiv VAR tehnologije

Zoran Petrović nije pobornik uviđenja VAR, jer fudbal gubi na ljudskom faktoru da odlučuje mečeve. - Protivnik sam uvođenja te vrste tehonologije u sportu. Svestan sam da je fudbal postao veliki biznis, ali ja sam nekako pobornik da ljudski faktor odlučuje mečeve. Mislim da je to humanije, pretpostavljam da će u budućnosti tražiti da i fudbaleri ne smeju da pogreše, ali sam isto tako sam svestan da tehnologija ide napred - poručio je Petrović.

kurir.rs / Milan Nastić

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) ZBOG ČEGA GRAĐANI SRBIJE NE ZASLUŽUJU DA GLEDAJU ORLOVE?! Ili zašto je za FSS bitnija Austrija od Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track