(VIDEO) RADNIČKI U BLOKADI: Bivši igrač Partizana tužio Nišlije
Foto: Dado Đilas

haos

(VIDEO) RADNIČKI U BLOKADI: Bivši igrač Partizana tužio Nišlije

Fudbal -

Bivši fudbaler Radničkog Petar Djuričković blokirao je račun tog kluba zbog duga od oko milion i 600.000 dinara, saopštile su danas Nišlije.

Kako se navodi na sajtu Radničkog, Djuričković je "izabrao najgori mogući momenat" da to učini, pošto Radnički u "odlučujuće borbe za plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa ulazi opterećen" i pod pretnjom da će ostati bez licence Evropske fudbalske unije (Uefa).

"Djuričković je zatvorio oči na činjenicu da u Radničkom i dalje rade i igraju ljudi sa kojima je dve godine delio dobro i zlo i odlučio se na potez koji bi klubu mogao da zatvori vrata Evrope, a na korak je da se za nju izbori na terenu. Zaboravio je da u Radničkom radi i njegov rodjeni brat i zabio 'nož u ledja' svima koji se u teškim uslovima bore da ekipu izvedu na evropski put", piše u saopštenju Radničkog.

Nišlije dodaju da su s Djuričković pokušali da pronadju zajednički jezik, kako bi mu se dug otplatio, ali je on to odbio.

"Poslednji plan je bio da se Djuričkoviću odmah uplati osnovni deo duga od oko 1.100.000 dinara, a da on klubu u kojem se afirmisao oprosti kamatu, ali on nije bio spreman na kompromis. Zlonamerno ili ne, jasno je odlučio da Radnički jednim potezom vrati godinu dana unazad, a sve zbog sume za koju prosečan gradjanin Niša mora da radi godinu dana, iako mu je nekoliko puta obećana automatska uplata osnovnog dela, a radi se o veoma ozbiljnoj cifri", navodi Radnički u saopštenju.

Klub navodi da Djuričkovića i sve one koji su tužili Radnički zastupa advokat Nikola Simov.

"Da li je u pitanju njegova ljutnja jer mu sin nije uspeo u Radničkom kao fudbaler ili nešto drugo pokazaće vreme, ali ono što je važno je da će klub i pored svih teškoća nastaviti da se bori kako bi ostvario svoj cilj i na leto zaigrao u Evropi, iako se stiče utisak da Simov očajnički pokušava da ospori licencu Radničkog", dodaje se u saopštenju.

Djuričković je u Radničkom igrao od 2014. do 2016. i za to vreme nastupio na 63 utakmice i postigao pet golova.

Kurir sport/Beta

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track