U SOPOTU BESNI! Ponavlja se futsal utakmica zbog sudijske greške!
Foto: Beta

NEVEROVATNO

U SOPOTU BESNI! Ponavlja se futsal utakmica zbog sudijske greške!

Fudbal -

Utakmica izmedju klubova Forum i Metalac Kolorado u drugoj futsal ligi Srbije trebalo bi da se ponovi zbog sudijske greške, a KMF Sopot kome ishod tog susreta odgovara takvu je odluku danas ocenio kao sramotnu.

Forum je u ponedeljak pobedio ekipu Metalac Kolorado rezultatom 4:1, a utakmica bi mogla da se ponovi zbog toga što je sudija napravio grešku kod postizanja drugog gola.

Pobeda Foruma ili nerešen ishod ostavljaju Sopot u ligi, dok bi u slučaju pobede Metalca ispao Sopot, a Metalac opstao u ligi.

"Ovo je sramota za srpski futsal. Ne znamo da li se ikada u istoriji srpskog futsala desilo ovako nešto, da se utakmica ponovi i to zbog lošeg sudjenja", saopšteno je posle sednice Upravnog odbora KMF-a Sopota.

Iz Sopota su naveli da će ako se utakmica u Vršcu ponovi, bez obzira na krajnji ishod, doneti odluku o narednim koracima.

"Ne želimo da budemo deo ovog cirkusa. Naš klub je osnovan iz ljubavi prema futsalu i cilj je bio da se u našem malom mestu ovaj sport uzdigne na viši nivo. Publika u Sopotu voli mali fudbal, a mi na najbolji mogući način promovišemo futsal u Srbiji", ističe se u saopštenju Sopota.

Dodaje se da je tokom čitave sezone i svih 22 kola sudijskih grešaka bilo "na sve strane", kao i da je i taj klub nekoliko puta bio direktno oštećen i da je to uticalo na ishode utakmica.

"O tome mogu da posvedoče snimci sa tih utakmica. Ne postoji klub u ligi koji se tokom prvenstva nije žalio na sudjenje koje je na direktan ili indirektan način uticalo na krajnji ishod meča i da neka ekipa bude oštećena", navodi se i dodaje da bi u tom slučaju "trebalo pola utakmica ponoviti".

Shodno tome, navodi se, Savez je trebalo da reaguje pre, a ne sada kada se završilo prvenstvo, donoseći odluku "koja bez sumnje nekome odgovara".

Sopot je saopštio da ima veliku podršku sredine kao klub koji je osnovan od strane "par entuzijasta sa ciljem promovisanja futsala i iz ljubavi prema futsalu" i dodaje: "Sopot - Malo mesto, velika ljubav! Sopot igra pošteno!"

Beta, foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track