REAKCIJE NA SRAMNU ODLUKU FUDBALSKOG SAVEZA TZV KOSOVA: Vlastima u Prištini sada su krivi i fudbaleri Crvene zvezde
Foto: Kurir sport

SAMO ŽELE DA OBRADUJU SRPSKI NAROD

REAKCIJE NA SRAMNU ODLUKU FUDBALSKOG SAVEZA TZV KOSOVA: Vlastima u Prištini sada su krivi i fudbaleri Crvene zvezde

Fudbal -

Pokret socijalista osudio je večeras kao sramnu odluku Fudbalskog saveza tzv. Kosova na čelu sa Fadiljom Vokrijem kojom se fudbalskom klubu Crvena Zvezda zabranjuje učešće na humanitarnoj utakmici u Gračanici i zatražio od međunarodne zajednice da hitno reaguje i sankcioniše "skandalozno i nedopustivo" ponašanje Prištine.

"Izgleda da su vlastima u Prištini sada krivi i fudbaleri Crvene zvezde i to samo zato što su želeli da obraduju svoj narod u Gračanici i pruže humanitarnu pomoć", navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

Ta stranka navodi da je Priština ponovo pokazala da je mržnja prema Srbima mnogo veća od svake ljudskosti, humanosti i zakona, jer kako drugačije objasniti da neko može da zabrani prikupljanje novca za porodilište, za majke i decu.

PS ističe i da bi oni bili najsrećniji kada bi Srbe na Kosovu i Metohiji napustila njihova država i njihovi sugrađani, ali kažu da se to nikada neće desiti.

"Nadamo se da će, bar ovog puta, međunarodna zajednica imati volju i želju da to zaista i učini", saopštio je PS.

Fudbalski savez Kosova zabranio je ranije danas fudbalskom klubu "Crvena zvezda" gostovanje u Gračanici.

Utakmica između fudbalskih klubova Gračanice i Crvene Zvezde trebalo je da se odigra u sredu 9. maja, a novac od prodatih karata trebalo je da bude doniran Ginekološkoj klinici u Gračanici za odeljenja pedijatrije.

(Tanjug, Foto: Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track