SKANDALOZAN POTEZ PREDSEDNIKA FS KOSOVA: Fadilj Vokri optužio Zvezdu za rasizam!
Foto: Fonet

SMETA IM: KOSOVO JE SRCE SRBIJE

SKANDALOZAN POTEZ PREDSEDNIKA FS KOSOVA: Fadilj Vokri optužio Zvezdu za rasizam!

Fudbal -

Fudbalski savez Kosova zabranio je fudbalskom klubu Crvena zvezda gostovanje u Gračanici,a predsednik FS Kosova Fadilj Vokri izneo skandalozno obrazloženje.

Fudbalski savez takozvane Republike Kosovo, koji je tražio i dobio neustavan prijem u UEFA i FIFA kako bi "mladi mogli da se bave sportom", zabranio je danas najavljeni i već tradicionalni dolakaz Fudbalskog kluba Crvena zvezda u Gračanicu, preneo je Radio Gračanica.

foto: Printscreen

Vokri je u izjavi datoj internet izdanju prištinskog lista Koha ditore istakao da je ovaj duel zabranjen zbog prošlogodišnjih navodnih „rasističkih i antikosovskih uvreda“:

– Poslednje dve godine davali smo dozvole da se igra, a ove, kada su je tražili, nismo dopustili. Poslednji put kada je utakmica održana, bilo je huligana koji nisu sportski navijači. Takođe, obavestili smo i UEFA da utakmica neće iz ovih razloga biti održana, istakao je Vokri, aludirajući na povike „Kosovo je srce Srbije“.

Utakmica između fudbalskih klubova Gračanice i Crvene Zvezde trebalo je da se odigra u sredu 9. maja, a novac od prodatih karata trebalo je da bude doniran Ginekološkoj klinici u Gračanici za odeljenja pedijatrije.

kurir.rs / kurir sport

foto: Fonet

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Nove muke za Đukića pred meč sa Čukaričkim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track