PRONAĐITE NAČIN DA SE UTAKMICA ODIGRA: OEBS reagovao zbog skandalozne odluke Prištine da zabrani Zvezdi gostovanje u Gračanici
Foto: Dejan Ignjatović

Odvojite politiku od sporta

PRONAĐITE NAČIN DA SE UTAKMICA ODIGRA: OEBS reagovao zbog skandalozne odluke Prištine da zabrani Zvezdi gostovanje u Gračanici

Fudbal -

Misija OEBS-a na Kosovu zabrinuta je zbog odluke Fudbalskog saveza Kosova da zabrani humanitarni meč između FK Crvena Zvezda i FK Gračanica i poziva "odgovorne fudbalske saveze" da se okrenu dijalogu i pronađu način da se odigra planirani meč.

"Misija OEBS-a na Kosovu zabrinuta je saznanjem da humanitarni meč između FK Crvena Zvezda i FK Gračanica nije dozvoljen od strane Fudbalskog saveza Kosova", navodi se na Fejsbuk nalogu te misije.

U svetlu ovog ali i drugih nedavnih otkazivanja sportskih događaja, Misija OEBS ukazuje "na potrebu da se politička pitanja odvoje od sportskih događaja kao i da se održi sportski duh u svim disciplinama".

Napominje da treba da se ulože svi napori da se sportski događaji uspešno održe, kao i da se isti oslobode politički nastrojenih, provokativnih ili uvredljivih slogana.

"Pravila UEFA i drugih asocijacija su veoma jasna u ovom smislu i trebalo bi da se u potpunosti ispoštuju. Misija OEBS-a na Kosovu poziva odgovorne fudbalske saveze da se okrenu dijalogu i pronađu način da se odigra planirani meč, imajući u vidu njegov humanitarni karakter i važnost za lokalnu zajednicu", poručuje ta misija.

Utakmica između fudbalera Gračanice i Crvene zvezde trebalo je da se odigra u sredu 9. maja sa ciljem da se novac od prodatih ulaznica donira Ginekološkoj klinici u Gračanici, odeljenju pedijatrije.

Tanjug Foto: Dejan Ignjatović/Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ko je skuplji? Evo koliko trenztno vrede prve postave Zvezde i Partizana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja